ibolya
március 10, 2015 Hírek Nincs hozzászólás

ibolyaElindult a cserekereskedelem is a környező települések között.

A településen a közmunka keretében foglalkoztatott dolgozók egy része olyan értékeket termel, amelyeket a település lakói is felhasználhatnak, hasznosíthatnak. Ezeket a termékeket a múlt év júliusától a helybeliek elnevezésével, a hivatali kisboltban értékesítik.

A helybeli asszonyok különböző száraz tésztákat készítenek, amelyek megszárítva, csomagolva kaphatók. A tésztaféléket a helyi közüzemi konyhán is felhasználják, ezzel is költséget takarítanak meg. Szállítanak belőle más település közüzemi konyháira is.

Grozáné Veres Ágnes helyi képviselő az egyedi program koordinátora portálunknak elmondta: fő céljuk az önellátás megteremtése volt, a települési igények kielégítése. A múlt évben saját termelésben előállított zöldségféléket is igyekeztek tartósítani, hogy minél több változatban lehessen azokat tárolni, értékesíteni.

A terményeket, árukat csere formájában is értékesíti a falu. A települések ismerve egymás termékeit, kicserélik azokat. A körösszegapátiak a száraztésztáért, és a savanyúságért kapnak gyapjú rongyszőnyeget, fonott kosarakat, hímzett kézimunkákat, amelyeket aztán a hivatali boltban árusítanak.

Written by admin.korosszegapati