június 12, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A nyolcadik osztályt befejezett tanulók búcsúztatása mindig ünnep a településen. Ebben az évben tizenöt tanuló fejezte be általános iskolai tanulmányait. 
Az iskola feldíszített tantermeinek bejárása után a tornateremben gyűltek össze az ünnepeltek.Tokai Tamás hetedik osztályos tanuló búcsúzott el az iskola tanulói nevében, Turi Gréta nyolcadik osztályos pedig diáktársaiktól, majd Kövér Krisztina az iskola dolgozóitól, volt tanítóktól, tanároktól, a technikai dolgozóktól köszönt el.

news-20100612-03454146-256589765A ballagás különös jelentőséggel bíró eseménye a tanulók munkájának az értékelése, a legjobbak jutalmazása. 
 
Az iskola kiváló tanulója, aki példamutató magatartásával kiérdemelte a helyi önkormányzat elismerését, melyet Tarsoly Attila polgármester adott át Kövér Krisztinának. 

Bagdi János Mezősas polgármestere Vekerdi Tamásnak adta át kiváló tanulmányi munkájáért és példamutató magatartásáért a testület dicséretét és jutalmát. 

Az Apáti román kissebségi önkormányzat is jutalmazta a tanulókat. Blága János elnök Kövér Krisztinának, Asztalos Évának adott át értékes ajándékot kitűnő tanulmányi eredményükért, a nemzetiségi hagyományok ápolásáért végzett munkájukért. Blága János azt is bejelentette, hogy Kövér Krisztinát, aki Gyulán, a román gimnáziumban folytatja középiskolai tanulmányait, ösztöndíjjal fogják támogatni. 

A mezősasi román helyi kisebbség elnöke, Juhász Péter Vekerdi Tamásnak, Tóth Ildikónak, Takács Anitának, Balog Gábor Máténak, Oláh Edinának a munkáját ajándékkal és virágcsokorral jutalmazta. 

Az iskola igazgatója Vad Erzsébet még további értékes könyveket adott át a nyolcadik osztályos tanulóknak: Kövér Krisztinának, Asztalos Évának, Litauszki Dániel Mihálynak, Kürti Szabolcsnak, Vekerdi Tamásnak, Turi Grétának és Tóth Ildikónak. 

Ezt követően a megjelent hozzátartozók halmozták el ajándékokkal és virágcsokrokkal a most búcsúzó nyolcadikosokat. 

Ballagás Apátiban – Képek a Galériában

 

Written by admin.korosszegapati