default
augusztus 2, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

defaultÉlet a Sebes-Körös mentén” három napos rendezvényt szerveztek immár ötödik alkalommal a szomszédos Románia Élesd városában.

A bemutató találkozó egyik fontos programja egy konferencia volt „A folyó, ami összeköt” címmel.

Az első nap augusztus elsején a Körös mentén lévő négy település mutatkozott be azok vezetői, polgármesterei által.

A szomszédos Romániából Bánffyhunyadot mutatta be Vasas István a helyi RMDSZ elnöke, Köröstarján községet pedig Rezik László alpolgármester.

Magyarországról is két településről vártak vendégeket. Békés megyéből Gyomaendrődöt, Hajdú-Bihar megyéből Körösszegapátit.
 Körösszegapáti községet Tarsoly Attila polgármester, míg Gyomaendrőd várost pedig Várfi András polgármester mutatta be.

A konferencia szervezői úgy állították össze a programot, hogy mindkét térségből egy város és egy kis település mutatkozott be. Természetesen nem maradt ki a bemutatkozásból a rendező Élesd város ismertetése sem. Létai Zoltán alpolgármester ismertette a térség, fejlődő városának életét.

Az előadások részletesen kitértek az ott lakó emberek életkörülményeire, eredményekre, gondokra egyaránt.

Később pedig „Így élünk mi” című kiállítást tekinthették meg az érdeklődők, ahol gyönyörködhettek Köröstarján település épületeiről készült szép fotókban, Pántya Péterné száraz csuhéból és virágokból készült babáiban, Gyomaendrőd reklám képeiben, kiadványaiban. Nagy sikert arattak a finom pálinka és a házilag készített kolbász bemutatásával, melyet szívesen ízleltek meg nők és férfiak egyaránt.

Később pedig baráti beszélgetés következett, ahol a vendégek még jobban megismerhették egymást és fogyaszthatták a házigazda Kajántó Pál termelte finom élesdi borát.

Written by admin.korosszegapati