Idosek-tisztelete-2013-027-600x400
október 25, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Idosek-tisztelete-2013-027-600x400Évek óta hagyomány a településen, hogy a nagyközségi önkormányzat „Idősek tisztelete” címmel ünnepségre hívja a nyugdíjas korú nőket és férfiakat a településen.

A meghívottak megjelenését azzal is segítették, hogy, akik akadályozva voltak a megjelenésben, azokat elszállították az ünnepség színhelyére.Tóth Erika köszöntője után Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd Tarsoly Attila polgármester kedves szavakkal szólt a szépkoruakhoz. „Ezüsthajú és aranyszívű vendégek”-ről beszélt. „Két nemes fémből kellene ötvözni a mai, de nem mindennapi ünnepi jelvényt. Aranyhoz hasonlítom szerető szívüket. Ezüsthajukban a sok-sok tél ott felejtette a fehérséget.”kezdte köszöntőjét. Az aranyhoz hasonlító szerető szívüket pedig érzik, tapasztalják a közelükben élő családtagok, de a település közössége is.

Köszöntötték a megjelenteket a helybeli iskola tanulói is. Énekeltek, verseltek, táncoltak. Az idős emberek arcán pedig látszott az öröm és a megelégedés, amikor látták unokáik szereplését.

Az önkormányzat és a helyi családsegítő szolgálat minden évben köszönti a születésnapjukat ünneplőket. Az idei évben a kerek évfordulósok kaptak szép emléklapot és ajándékot. Tarsoly Attila polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó a Családsegítő Szolgálat vezetője köszöntötték a következőket:

70 évesek:
 Nyakó László, Fejes Imre, Fejes Imréné, Endrédi János, Juhász László, Mester Mária, Groza Péterné, Szabó Jánosné, Nagy Zsigmondné, Szűcs József, Dani Imre, Facsar Julianna, Pénzes Zoltánné, Oromós Károly.

80 évesek:
 Zima Vincéné, Barabás Gyuláné, Mike Sándorné, Vad Balázs, Balog Károly, Rácz Istvánné, Kardos Józsefné, Szabó Ernőné, Papp Sándorné, Bói Elekné.

90 éves:
 Zima Lajosné

Majd a finom ebéd elfogyasztása következett, Tarsoly Attila meggyújtotta a tortán a tűzijátékot. Az édességet jóízűen fogyasztották el.
 Búcsúzóul pedig Tarsoly Attila polgármester és Grozáné Veres Ágnes képviselő magyar címerrel díszített kis poharat ajándékozott a megjelenteknek.

Written by admin.korosszegapati