Nagyviradi-vendgek-2014-033
december 21, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Nagyviradi-vendgek-2014-033Vasárnap délelőtt a Nagyváradi Holdas templom egyházközössége Körösszegapátiban lépett fel.

Dr. Origen Sabau, a vendéglátók vezetője köszöntötte Siluan atyát, a magyarországi ortodox egyházközségek püspökét, aki megjelent a karácsony előtti ünnepi szertartáson. Nem volt mindennapi a körösszegapáti ortodox templomban a vasárnap délelőtti mise, mert az ilyenkor elhangzó énekeket a Nagyvárad központjában lévő Holdas templom énekkara szolgáltatta Lazar Valentin kórusvezető karnagy vezetésével. A kórusban énekeltek Florina és Florin Hinsu Maris énekművészek is.

Siluan püspök, miután köszöntötte a megjelent híveket, a helyieket és a vendégeket, örömmel fejezte ki megelégedettségét, hogy egyre gyakoribb a két szomszédos egyház közössége között a látogatás, és közös miséken vesznek részt. Ez a határok átjárhatóságának köszönhető. Dicséretesnek mondta dr. Origen Sabau tisztelendő közreműködését abban, hogy az egyházközségek tagjai barátkoznak egymással, és közös miséken vesznek részt.

Azt is elmondta a püspök, hogy jövőre, ha a vendégek ismét ellátogatnak Körösszegapátiba, meglepő változásokat fognak tapasztalni, ami a templom és környékének a megújulását jelenti.

Written by admin.korosszegapati