10511172 551540211645845 8287263488760329192 nAz Új Széchenyi Terv keretében mintegy 60 millió forintos európai uniós forrást nyert Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat, az egészségügyi alapellátás színvonalának fejlesztésére, ennek keretében Egészségház kialakítására a településen.

Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat eredményes pályázata után, 2013 októberében került sor a projekt tekintetében Támogatási Szerződés aláírására. A projekt 2014. február 1-én indult és ugyanezen év október 15-én befejeződtek a kivitelezési munkálatok.

A projekt indokoltsága:
Az egészségház a település központi, frekventált helyén helyezkedik el. A külső felújítással, hőszigeteléssel gazdaságosabb, hatékonyabb lesz a fenntartás. Az épület a felújításával esztétikailag jól illeszkedik majd a település arculatába. A teljes akadálymentesítéssel ezen túl a mozgáskorlátozottak és egyéb fogyatékossággal élők is be tudnak jutni az épületbe. A projekt-ötlet kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az összes, egészségügyi alapellátás körébe tartozó szolgáltatást egy helyen tudja elérni a lakosság.

A fejlesztéssel ideális környezet alakul ki mind az egészségházban dolgozók mind a betegek, várandós kismamák, illetve fogorvosi ellátásra szorulók részre.

Az épületben megújuló energiafelhasználás is meg fog valósulni napkollektor valamint napelemek felszerelésével, amely a használati meleg víz előállításában, épület fűtésének biztosításában valamint az elektromos áram fejlesztésében fognak fontos szerepet betölteni.

 

Sajtóközlemény >>>

Képgaléria az átadásról >>>

Képgaléria az épületről >>>

Written by admin.korosszegapati