október 15, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Az Új Széchenyi Terv keretében mintegy 60 millió forintos európai uniós forrást nyert Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat, az egészségügyi alapellátás színvonalának fejlesztésére, ennek keretében Egészségház kialakítására a településen.

Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat eredményes pályázata után, 2013 októberében került sor a projekt tekintetében Támogatási Szerződés aláírására. A projekt 2014. február 1-én indult és ugyanezen év október 15-én befejeződtek a kivitelezési munkálatok.

A projekt indokoltsága:

Az egészségház a település központi, frekventált helyén helyezkedik el. A külső felújítással, hőszigeteléssel gazdaságosabb, hatékonyabb lesz a fenntartás. Az épület a felújításával esztétikailag jól illeszkedik majd a település arculatába. A teljes akadálymentesítéssel ezen túl a mozgáskorlátozottak és egyéb fogyatékossággal élők is be tudnak jutni az épületbe. A projekt-ötlet kialakítása során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az összes, egészségügyi alapellátás körébe tartozó szolgáltatást egy helyen tudja elérni a lakosság.

A fejlesztéssel ideális környezet alakul ki mind az egészségházban dolgozók mind a betegek, várandós kismamák, illetve fogorvosi ellátásra szorulók részre.

Az épületben megújuló energiafelhasználás is meg fog valósulni napkollektor, valamint napelemek felszerelésével, amely a használati meleg víz előállításában, épület fűtésének biztosításában, valamint az elektromos áram fejlesztésében fognak fontos szerepet betölteni.

 

 

Képgaléria az átadásról >>>

Képgaléria az épületről >>>

Written by admin.korosszegapati