DSCF4814-600x400
március 27, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

DSCF4814-600x400Kilencedik éve rendezi meg a Tanaszi János Emlékkupát az országos- és a pocsaji román nemzetiségi önkormányzat Pocsajban, emlékezve ezzel a volt kisebbségi vezetőre.

A kispályás fociemlékversenyt minden évben a pocsaji iskolában tartják: az idén az emlékezés, egymás iránti tisztelet, a helyi nemzetiségi hagyományok ápolása, barátság és a tolerancia jegyében zajlott. Az országos szintű versenyen a román nyelvet oktató iskolák képviseltetik magukat.

A mérkőzéseken 7 csapat mérte össze tudását idén március 28-án: Kétegyháza, Körösszegapáti, Mezőpeterd, Lőkösháza, Gyula, Kismarja, és Pocsaj csapata (a pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola kismarjai tagintézménye).

Az emlékverseny a pocsaji mazsorett csoport bemutatójával vette kezdetét, majd Molcsán Piroska intézményvezető, Kun István alpolgármester, és Cresta Traian, az Országos Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke köszöntötték a csapatokat, résztvevőket.
 A szoros küzdelemben a végeredmény a következőképpen alakult: az 1. helyen Kismarja, 2. helyen Kétegyháza, 3. helyen Mezőpeterd csapata foglalt helyet. A díjakat Mazsu Jenőné és Cresta Traian adták át a nyertes csapatoknak, majd a verseny után a csapatokat egy finom ebédre hívták a szervezők.

Written by admin.korosszegapati