Erzsebet-taborozok-az-ortodox-templomban-2014-600x400
július 21, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Erzsebet-taborozok-az-ortodox-templomban-2014-600x400A KLIK Berettyóújfalui Tankerületének sikeres pályázatának eredményeként lehetőség kínálkozott a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor megrendezésére a Bihari térség több iskolájában.

Az ország egyik hátrányos kistérségének községe, Körösszegapáti is lehetőséget kapott, hogy 40 gyermek táborban vegyen részt.

A hátrányos helyzetben lévő családok, ahol az egy főre jutó jövedelem nem érte el a 81 ezer 200 forintot, örömmel küldték gyermekeiket a táborba.

Körösszegapátiban, két turnusban 20-20 fő tanuló, két-két pedagógus vezetésével vesz részt a táborban. Reggel nyolc órától délután négy óráig van igen változatos program a gyermekeknek. A programokat úgy állították össze, hogy a hét éves gyermektől a 12 évesig jól érezzék magukat.

Minden reggel tornával, játékos mozgással kezdik a napi programot.

Eddig a településen megtekintették a szép kazettás mennyezetű református templomot, gyönyörködtek az ortodox templom szép színes freskóiban. Kirándultak Nyíregyházára, az állatkertbe, fürödtek a berettyóújfalui strandon, megtekintették a Körmösdpusztán lévő állatfarmot.

Lehetőség kínálkozik az iskola udvarán mozgásra, sportolásra.

A programot összeállító pedagógusok kézműves foglalkozásokat, játszóházat tartanak. Berettyóújfaluból a Bihari Múzeum munkatársai a régi hagyományokat elevenítik fel a tábor lakóinak. A foglalkozásokon készített anyagokat kiállítják, melyet a szülők is megtekinthetnek, majd a gyermekek haza is vihetik magukkal.

A szervezők arra is gondoltak, hogy a táborban naponta négy alkalommal étkezzenek a diákok. A Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzata a tábor lakóinak az étkezést kedvező áron biztosítja, ezzel támogatták a tábor megrendezését.

Tarsoly Attila polgármester elmondta, hogy bízik abban, hogy a későbbiek folyamán még több gyermeket tudnak bevonni hasonló kedvezményes táborozásba.

Written by admin.korosszegapati