voda-vizsga-2014-142-600x400
május 10, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

voda-vizsga-2014-142-600x400Elérkezett az a nap, amikor 43 évi munkaviszony után, amelyből 20 évet a Körösszegapáti óvodában töltött el Kovács Ernőné Irénke néni, mint dajka nyugdíjba ment.

Ez alkalomból kedves ünnepséget rendeztek a kis óvodások és a szülők részvételével.

Pántya Józsefné óvodavezető kedves szavakkal elevenítette fel munkatársuk tevékenységét.

Elmondta, hogy Irénke néni, mint dajka az óvodában lelkiismeretesen, emberségesen, türelemmel végezte munkáját, a kisgyermekek életének abban a szakaszában, amikor különösen fontos a szeretetteljes, odaadó gondoskodás. Tevékenységével segítette az óvó nénik munkáját a mindennapos óvodai nevelőmunkában, de segítette a kis óvodásokat is, hogy úgy érezzék magukat, mint odahaza. Fontos volt ez, mert ha a kicsik az általa nyújtott segítséget megkapták biztonságban érezték magukat és ezután könnyebben tudtak az óvodai elvárásoknak eleget tenni.

A vezető óvónő búcsúztató szavai után a kis óvodások kedves műsorral köszönték meg dajka nénijük fáradozását, könnyeket csalva szemébe.

Később pedig Tarsoly Attila polgármester és dr. Illés-Tóth Zoltán jegyző ajándékkal és virágcsokorral gratulált a dajka néni eddig végzett munkájához.

Ajándékozásból nem maradhattak ki a szülők, de az óvodás gyerekek sem.

Written by admin.korosszegapati