április 5, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Vésztőn szerepeltek a körösszegapáti „Harmónia” énekkar tagjai. A Bartók Béla Nevelési és Oktatási központ által rendezett Bartók Béla Kórustalálkozón vettek részt. Ezen az összejövetelen nyolc éneklő csoport szerepelt.

Korustalalkozo42012-600x400

Csányi Istvánné főigazgató elmondta a megjelenteknek, hogy ilyenkor tavasszal a városban Bartók hetet rendeznek. E hétnek a legjelesebb eseménye a kórustalálkozó. Ezzel is tisztelegni akarnak az egyik legnagyobb magyar zeneszerző és népdalgyűjtő emlékének.

Dévaványa, Békés, Sarkad, Vésztő Mágor, Körösszegapáti és a város három énekegyüttese énekelt nagyon szép kórusműveket, egyházi énekeket, népdalokat, Kodály és Bartók feldolgozásokat.

A már ötödik alkalommal megrendezett kórus találkozón ebben az évben meghívást kaptak a Körösszegapátiak is. A „Harmónia” kórus egy magyar népdalcsokrot, valamint egy román nyelven előadott dallamgyűjteményt énekeltek el Carmen Rus Nagyváradról átjáró karnagy vezetésével.

Az utóbbi, válogatás volt Gheorghe David a 2011- ben elhunyt karnagy műveiből, feldolgozásából. A kórus tagjai ezzel szerettek volna tisztelegni a volt karnagyuk emléke előtt is.

Written by admin.korosszegapati