Tanevnyito-2013-011-600x400
szeptember 3, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Tanevnyito-2013-011-600x400

Vasárnap délelőtt a református templomban Csizmadia Tibor lelkipásztor tanévnyitó istentiszteletre hívta a különböző felekezetekhez tartozó pedagógusokat és diákokat.

Elmondta, hogy a „nyarat sirató” alkalom bánat és öröm is a diákok és szülők életében.

Később színes tollakkal és jegyzetfüzettel ajándékozta meg a diákokat és a pedagógusokat. A református egyházközösség tagjai, hogy emlékezetesebbé tegyék ezt az alkalmat, vendégül látták a jelenlévőket finom tésztákkal, süteményekkel.

Hétfőn reggel pedig a település művelődési házában Vad Erzsébet iskolaigazgató köszöntötte a tanévnyitón megjelent diákokat és szüleiket. Elmondta, hogy 83 diák kezdi meg az iskolai tanévet. Ebből 9 fő első osztályos.

Minden tankönyv megérkezett. Minden tanuló ingyen kapja a tankönyveket, mert akik nem jogosultak a kedvezményre, azok költségét a nagyközségi önkormányzat átvállalta. Annak a 28 tanulónak az utaztatásáról, akik bejárnak más településekről, szintén a nagyközségi önkormányzat gondoskodik.

Újdonságként szólt az iskolavezető arról, hogy a gyermekek reggel fél nyolc órától délután négy óráig lesznek az iskolában. Így lehetőség kínálkozik szakköri foglalkozásokra, felzárkóztatásra, testnevelés, hittan, informatika, néptánc és népismeret foglalkozások megtartására.

Az iskolában a szakos ellátottság száz százalékos. Minden tantárgyat megfelelő végzettségű, képzettségű tanító, vagy tanár oktat. Így a szülők megnyugodhatnak, hogy gyermekük jó kezekben lesz a 2013/14-es iskolai tanévben.

 

Written by admin.korosszegapati