Gyeremeknap-Apatiban-2013-109-600x400
május 31, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Gyeremeknap-Apatiban-2013-109-600x400

Szerencsések voltak a körösszegapáti gyerekek azzal, hogy a település önkormányzata, valamint a rendezvényt szervező pedagógusok most pénteken szervezték meg a gyermeknapot, mert egész idő alatt ragyogó napfényes idő volt.

Nyolc órakor reggeli tornával kezdődött a program, majd a gyermekek által kedvelt játékok következtek. A szervezők a gyerekek részére bocsájtottak különböző anyagokat, eszközöket, mellyel tetszés szerint kifesthették az arcukat. Volt csillámtetováló karfestés bemutató. Különösen a kicsik igen kedvelték a lufi festést is.

Nem maradtak el a különböző bemutatók sem. Megjelent a lufi bohóc is, aki kardokat, különböző állatfigurákat készített a gyermekek örömére.

Kovács Zoltán rendőr alezredes a rendőri munkával kapcsolatban bemutatót tartott, amit egyaránt élveztek a lányok és a fiúk is. Több kérdést tettek fel a rendőri pályával kapcsolatban.

A Bihari Múzeum dolgozói régi népi mesterségeket mutattak be, valamint gyermekjátékokat hoztak magukkal, melyeket ki lehetett próbálni. de lehetőség volt arra is, hogy irányításukkal a gyermekek különböző eszközöket készítsenek el. Sikeres volt a kézműves foglalkozás is, ahol nemezelés, az agyagozás alapjait tanulhatták meg az érdeklődők.

Miután a közös játékok követelményeinek eleget tettek, csoportokat alakítva akadályversenyre indultak. Több állomáson kellett szellemi és gyakorlati feladatokat megoldani.

A kis óvodások külön versenyeztek az óvó nénik és a megjelent szülők segítségével. Voltak játékos sor és akadályversenyek, mese felismerés is. Közben a szülők nagy bográcsban főzték a finom ebédet, sütötték a palacsintát a kis óvodások részére.

Később pedig a kicsik is átvonultak az iskola udvarára, ahol a felállított ugróvár és trambulin várta őket, ahol kellemesen elszórakoztak.

Az iskolások ebédjét a napközis szakácsok készítették el, melynek elfogyasztása után következett a versenyek értékelése. A gyermekek teljesítményükért, sok-sok cukorkát, csokoládét és üdítő italt kaptak.

Ezzel a gyermeknapi program még nem fejeződött be, a labdajátékok következtek. Különböző csoportok mérték össze erejüket, kellemesen szórakoztak.

 

<<<képek>>>

Written by admin.korosszegapati