kolostor
szeptember 28, 2015 Hírek Nincs hozzászólás

kolostorKolostorokat látogattak végig az ortodox egyház helyi vezetőjével a körösszegapátiak.Dr. Origen Sabau tisztelendő igyekezett úgy megtervezni az utat, hogy a kolostorok meglátogatása mellett az utazáson résztvevők megismerhessék a Bihari tájat is. Az útvonal Körösszegapáti-Nagyvárad-Borod-Erdődámos–Bihardobrosd–Biharrosa-Magyarremete–Belényes–Biharfüred–Vaskoh–Izbuc volt.

A szép természeti környezet mellett az ott élő emberek alkotta létesítmények mind-mind felkeltették a zarándoklat résztvevőinek figyelmét. Biharfüred alpesi magaslatán, 1102 méterre a tengerszintjétől, meglátogatták az ottani kolostort, ahol a tisztelendő ismertette annak történetét, majd közös imádkozás következett. A csoport tagjai elsétáltak a híres Csodaforráshoz ahol megtöltötték üvegeiket. Innen az út a Vaskoh közeli Izbuc kolostorba vezetett, az a legközelebbi lakott településtől is távol esik. Érdekes volt tapasztalni, hogy a kolostorhoz érkezett hívek nem is egy, hanem több üveget hoztak magukkal. A mise előtt vagy után lemennek a templomokhoz közeli csodatevő forráshoz, ahol megtöltik üvegeiket. Teszik ezt azért, mert hisznek abban, hogy a forrás vize, gyógyító hatású.

Az út szerencsésen végződött. Főleg az idős emberek erős akarattal, uralkodva kisebb-nagyobb problémáikon, ha elfáradva is, de megnyugodva folytatják mindennapi életüket Körösszegapátiban.
 
 
Vmirjáncki József

 

Written by admin.korosszegapati