január 5, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Egy új esztendőbe léptünk. Új év köszöntött ránk, új feladatokkal, tervekkel és gondokkal. Ám úgy érzem: érdemes most mégis kicsit visszatekinteni. Visszanézni arra a 12 hónapra, amit a hátunk mögött hagytunk. Nehéz pillanatok ezek, mert nehéz és küzdelmes volt mindaz, amiről azt mondjuk: múlt – 2009. történelme. 

De vegyük most számba a jót, a szépet, az építőt! Az építés jegyében telt az elmúlt év Körösszegapátiban. Építettünk utakat. Elkészült a Körösszegapáti-Mezősas közötti útszakasz, ami komoly eredmény, hiszen hosszú évek óta jelentett problémát rossz állapota. Felújítottuk és berendeztük a Teleházat, új számítógépekkel szereltük fel 9,2 millió forint értékben. Megújult a ravatalozó is ebben az évben, hogy méltó módon és méltó körülmények között adhassuk meg a végtisztességet az elhunyt lakosainknak, szeretteinknek. Ez a munka 13 millió forintba került. Nagyon fontos beruházás volt ebben az évben, hogy 2 kilométeren járdát építettünk és újítottunk fel mintegy 20 millió forintért. És szintén büszkék lehetünk arra, hogy tovább tudtuk fejleszteni az oktatási intézményeinket 21 millió forint értékben, hiszen az iskola vizes blokkját és fűtését korszerűsítettük, az óvodát pedig felújítottuk. A 2009. év nyarán lehetőségünk volt arra, hogy településünk tanyagondnoki buszt vásároljon. Mindezeket pályázatok útján sikerült megvalósítanunk. 

Sikeresen pályáztunk, de az önkormányzat önereje is benne van a fejlesztéseinkben. Sőt, a idősek nappali klubját teljes egészében saját forrásból hoztunk létre. Körösszegapáti gazdálkodása annak ellenére is kiegyensúlyozott, hogy év elején tetemes hiánnyal indult a költségvetés a kormányzati elvonások miatt. Önkormányzatunk törekszik a munkahelyek megtartására és ráadásul 2009-ben 70-80 embernek tudtunk új munkahelyet biztosítani. 

Építő feladat 2010-re is marad, hiszen a faluközpont felújítására 50 millió forintot nyert az önkormányzat. És nyert a községháza korszerűsítésére beadott pályázatuk is, 10 millió forint értékben varázsoljuk újjá ezt a patinás épületet. A közbiztonság javítás érdekében pedig térfigyelő kamerákat vásárolunk és állítunk üzembe, erre szintén nyertünk 16 millió forintot. Februárban indul a munka, melynek eredményeként a település központja tetszetőssé, modernné válik. 

Építeni. Talán el sem hiszik, kedves Körösszegapáti polgárok, hogy milyen hihetetlen jó érzés egy polgármesternek kimondani ezt a szót. Ezért érdemes dolgozni, ezért érdemes minden reggel belépni a Községháza ajtaján. Hogy építsünk, teremtsünk, fejlesszük Körösszegapátit! 

Én magam három éve dolgozhatok Önökért, mint a község polgármestere. És higgyék el, minden nehézség ellenére is: érdemes! 

Tisztelt Körösszegapátiak! Mit mondhat még egy polgármester így az esztendő elején? Tudom, biztatást várnak tőlem. Reményt, hogy jobb lesz a holnap, hogy 2010 elhozza a remélt változást az Önök, és az egész magyar nemzet életében. Tudom, hogy sok család számára kenyérből sem jut elég az asztalra. Mégis azt mondom: bízzanak a jövőben! Én hiszek abban, hogy a változás, ami 2010-ben, reméljük, hogy bekövetkezik, visszaadja az embereknek, ami jár nekik: a megbecsülést, a hitet, az őszinte szót. 

Ezzel a bíztatással kívánok most Körösszegapáti minden polgárának, magam és a képviselő testületünk valamennyi tagjának a nevében, békés, boldog új esztendőt! 

Körösszegapáti, 2010. január 

polgármester
Written by admin.korosszegapati