Muveszetek-Palotajaban-a-reformatus-enekesek-2013-046-600x400
július 7, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Muveszetek-Palotajaban-a-reformatus-enekesek-2013-046-600x400

A Református Énekek XII.. alkalommal megrendezett Kórusok Találkozóján vettek részt a körösszegapáti református egyházközség énekkarának és gyülekezetének tagjai Csizmadia Tibor lelkész vezetésével.

Budapesten a Művészetek Palotájában megrendezett csodálatos összejövetelen a több mint 1500 főt befogadó Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben a hazai és a határon túli református közösségek neves kórusai szerepeltek.

A mintegy két órás hangversenyen – a Kárpát-medencei Reformátusok nagy ünnepén –az egyesített kórus 370 főt számláló tagja énekelte a csodálatosnál csodálatosabb református énekeket Szilágyi Gyula orgonaművész játékának kíséretével.

A felemelő hangverseny mozzanatai emlékezetesek maradnak a közönség számára is ©

A körösszegapáti gyülekezet kórus tagjainak felemelő érzés volt látni többek között Berkesi Sándort a Debreceni Református Kollégiumi Kántus Liszt Ferenc díjas karnagyát és hallani az általa vezetett egyesített kórust.

A felemelő hangverseny mozzanatai emlékezetesek maradnak a közönség számára is, amikor a 370 fős énekkart vezető karnagyok intésére a nézőtéren helyet foglaló több mint 1500 fő énekelte az egyházi énekeket. Így hallhatták a Himnusz Kölcsey által írt minden versszakát a 130. zsoltár dallamára – ahol a közönség is énekelte az utolsó versszakot.

A református kórusok bemutatójának végeztével a Himnuszt énekelték a hangverseny teremben lévők az összetartozás jelképeként egymás kezét megfogva.

Written by admin.korosszegapati