Polgarorseg-Apatiban-2013-146-600x400
február 23, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Virányi Csaba a helyi polgárőrség vezetője elmondta a megjelenteknek, hogy a cégbírósági hivatalos bejegyzés után újra megkezdheti tevékenységét a településen a polgárőrség.

Polgarorseg-Apatiban-2013-146-600x400

Az alakuló összejövetelen Tóth Attila, a megyei polgárőr szövetség elnöke tájékoztatta a megjelenteket, hogy minden településen szükség van olyan közösségekre, akik ügyelik a rendet, a fegyelmet. Tekintélyük van a településen, s bárki fordulhat hozzájuk bizalommal, ha szükség van rá.

 Az emberek igénylik a rendet, s ezt biztosítani kell a települések közösségének, erre pedig a rendőrség mellett a polgárőrök hivatottak.

Dr. Kovács Zoltán a Komádi őrs parancsnoka – aki megjelent az összejövetelen – örömét fejezte ki a Körösszegapáti csoport megalakulásával kapcsolatban. A környéken jól működnek a polgárőr csoportok, most ehhez kell csatlakozni az apátiaknak is. A rendőri szervek szívesen együtt működnek a rend és a fegyelem megőrzése érdekében a településen működő polgárőrség tagjaival.
Tarsoly Attila a község polgármestere elmondta, hogy van a településen igen megbízható térfigyelő rendszer, oly annyira, hogy a szomszédos települések is több alkalommal segítségül veszik egy-egy történés tisztázása érdekében. A polgárőrök viszont az emberekkel szoros kapcsolatban vannak. Tudják, kihez forduljanak, ha bármilyen problémájuk van, ha sérelem éri őket.
 Az Apáti emberek biztonság érzete, nyugalma érdekében a most működésbe lépő polgárőr csoport nagyon sokat tehet. Ezért a település vezetése támogatja a közösség tevékenységét.
A polgárőr csoport hamarosan megkezdi működését, őrködését a község lakóinak nyugalma felett, elsősorban az éjszakai órákban, zárta be az összejövetelt Virányi Csaba a település polgárőrségének vezetője.

Written by admin.korosszegapati