esku
február 22, 2016 Hírek Nincs hozzászólás

esku Ünnepélyes alkalomra gyűltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésről nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.Elkísérte őket Szabó Ödön, Bihar megye RMDSZ parlamenti képviselője, valamint Hasas János, Rév település alpolgármestere.

 

A vendégeket Pintye Edit, Körösszegapáti alpolgármestere köszöntötte, majd Tarsoly Attila polgármester után mondták el az eskü szövegét. Körösszegapáti első embere hangsúlyozta: településének megtisztelő, hogy a Sebes-Körös mellett elterülő testvértelepülés sok lakója őket választotta a magyar állampolgárság megszerzéséhez. Szabó Ödön kifejtette, hogy még mindig jelentkeznek magyar állampolgárságért a Partiumban és Erdélyben. Hasas János arról beszélt, hogy a két település kapcsolata már hosszú évekre vezethető vissza. A szoros kapcsolatnak ez az esemény is csak egyik állomása.
Az állampolgársági eskütevők között volt Papp Csaba, Rév református egyházközségének lelkésze is. A legidősebb nő Halász Erzsébet volt 65 évesen, a férfiak között a 76 éves Fábián Antal, míg a 9 éves Mihók Gécsi Petra és a 7 éves Papp Botond Örs is az eskütevők között volt.

 

 

Vmirjáncki József

 

 

 

 

Written by admin.korosszegapati