Puenkoesd-a-reformatusoknal-2013-023-600x400
május 20, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Puenkoesd-a-reformatusoknal-2013-023-600x400Csizmadia Tibor református lelkész a pünkösdi ünnepi istentisztelet elején egy kis pici gyermek szüleit és a keresztszülőket szólította az úr asztala elé. A szülők és keresztszülők fogadalmat tettek, hogy gyermekük életét nyomon követik és segítik őt abban, hogy becsületes, hívő keresztény ember legyen.

Később pedig egy olyan szertartás következett, mely egyre gyakoribb a körösszegapáti református egyházközösség életében. Nem tinédzser korú lányok és fiúk, hanem meglett korú felnőttek vallották meg a gyülekezet színe előtt hitüket, egyházhoz való tartozásukat. Földesi Józsefné, Nagy Gézáné és Szűcsné Nagy Ildikó Katalin konfirmáltak.

Ilyen esemény napjainkban nem egyedülálló. Már ebben az évben is hasonló elhatározással találkoztak az egyházközösség tagjai. Volt már hatvan éven túli, de többen olyanok, akik életük harmadik évtizedéhez közelednek, s konfirmáltak.

Ezek, a személyek számára is különleges események, a legtöbb esetben kiemelkedő egyházi ünnepeken történtek. Így még emlékezetesebb marad az ünnepelt és hozzátartozói számára is.

Az ünnepi istentisztelet befejezéseként a református gyülekezeti énekkar szolgált

 

Written by admin.korosszegapati