március 19, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

A település lakói a református templomban ünnepi istentiszteleten vettek részt. Csizmadia Tibor református lelkipásztor arról is beszélt prédikációjában, hogy a márciusi események mondanivalói ma is aktuálisak.defaultAz ünnepi istentisztelet után került sor a határ túloldaláról érkezett Rév település lakóinak állampolgársági eskütételére.

Az ünnepi pillanat még felemelőbb számunkra, amikor barátaink fogadalmat tettek magyarságuk mellett a magyar nép legnagyobb nemzeti ünnepén március 15-én mondta Tarsoly Attila a település polgármestere.

Tizenhét révi lakos a fogadalomtétel után megkapta a díszes emléklapot. Ezt követően Szilágyi Enikő elszavalta a Nemzeti dalt, majd az egyház énekkara szolgált. Az ünneplő közönség közösen kivonult a Polgármesteri Hivatal előtti térre, hogy megkoszorúzzák a községháza falán elhelyezett márványtáblát, melyet 1948-ban helyezett el a község lakossága.

A táblánál koszorút helyeztek el az önkormányzat nevében Tarsoly Attila polgármester, Dráguly László alpolgármester, dr. Illés-Tóth Zoltán körjegyző, a román kisebbségi önkormányzat nevében Blága János elnök és Pántya József.

Koszorúzott a határ túl oldaláról érkezett Rév település alpolgármestere Hasas János is, aki családjával együtt maga is állampolgársági esküt tett.

Elhelyezték koszorúikat a helyi református, ortodox és baptista egyházak, valamint a településen lévő pártok képviselői.

Written by admin.korosszegapati