december 5, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Kellemes ünnepváró hangulatot teremtettek Körösszegapátiban a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara Magánénekes Tanszékének hallgatói, akik adventi hangversenyt adtak a település református templomában. Csizmadia Tibor helyi református lelkész meghívására örömmel jöttek a településre dr. Mohos Nagy Éva tanítványai.

A fiatal énekesek csodálatos hangjukon egyházi éneket, Bach, Mozart, Handel operáiból részleteket, majd Kacsóh Pongrác, Lehár műveiből ismert dalokat énekeltek.

Varga Kata, Biri Gergely, Haja Zsolt és Gyarmati Álmos fiatal énekesek csodálatos hangjukkal előadott énekeit tapssal köszönte meg a templomban összegyűlt közönség.

Énekelték Kodály Katona vagyok, A Csitári hegyek alatt című népdalait, Erkel Hazám, hazám című énekét. Végezetül pedig a négy fiatalénekes tanárukkal együtt közösen Wolf az Ave Maria csodálatos dalát adták elő. Az énekeseket zongorán Böszörményi Judit kísérte.

Karcsonyi-hangverseny-2011

A hangversenynek érdekessége volt, hogy Gyarmati Álmost az egyik énekest elkísérte nagymamája Bereczki Gyuláné, aki Körösszegapátiban élt, 1952-ben költözött Debrecenbe. Most az unoka abban a templomban énekelt, ahol nagymamája esküvőjét tartották évtizedekkel ezelőtt.

A hangverseny végeztével a megjelentek felállva tapsoltak, és az egyház képviseletében Csizmadia Tibor lelkész és Pintye Sándor gondnok virággal köszönte meg a Debrecenből érkezők műsorát.

A református hívek vendégül látták a fiatalokat, karácsonyi előzetesként finom kalácsot, tésztákat sütöttek részükre.

Written by admin.korosszegapati