április 20, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A községi Önkormányzat csatlakozott az alapítványi felhíváshoz. A helyi családsegítő szolgálat tagjai – akik ismerik a település családjait – felmérték azokat, akik igénylik a támogatást, megfelelnek az alapítvány elvárásainak. A családokkal személyesen elbeszélgettek, s azok vállalták, hogy eleget tesznek a követelményeknek.

Harmincnyolc család kapott a napokban vetőmag csomagot a Minden gyerek  lakjon jól alapítványképviselőitől, akik megfeleltek a pályázati kiírásnak.minden_gyerek_lakjon

A csomagban vetésre alkalmas, továbbá palántanevelést igénylő magvak vannak becsomagolva. Petrezselyem, sárgarépa, retek, cékla, spenót, saláta, bab, borsó, spárgatök, cukkíni, továbbá uborka, fejes káposzta, paprika, karalábé magvak elvetése lehetséges a családok számára.
Ha mind ezeket időben elvetik, gondozzák, abban az esetben biztosítva lesz a későbbiekben a család számára a zöldség szükséglet.

Dr. Illés-Tóth Zoltán a község jegyzője tájékoztatta a megjelenteket, hogy már az is komoly segítség hogy a nem olcsó vető magvakat megkapják. Az, pedig már mindenkinek egyéni haszna lesz, ha a saját maguk által megtermelt friss és egészséges zöldségfélékhez juttatják családjuk tagjait. Közben a kertjük is gondozottabb lesz. Elmondta azt is, hogy a hivatal figyelemmel kíséri a családok tevékenységét, szívesen gyakorlati segítséget adnak a vetemények gondozásával kapcsolatban.

Written by admin.korosszegapati