május 25, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A tanév végéhez közeledve a gyerekek több helyen számot adhatnak az iskolában szerzett tudásukról.

Az Apáti iskolában tanulnak román népismeretet, továbbá földrajz órákon és tánc szakkörökön szereznek ismereteket a szomszédos Romániáról.

Az elmúlt héten számot adhattak arról, hogy mit tudnak a határ túloldalán élő emberek életéről, történelméről, földrajzáról, énekeiről.

Román hét keretén belül a felső tagozatos tanulók vetélkedőt tartottak „Ki tud többet Romániáról” címmel.romn_htA vetélkedőt támogatta a Mezősasi Román kisebbségi önkormányzat, valamint az utazást a Körösszegapáti román kisebbségi önkormányzat.

Az alsó és felső tagozatosoknak egyaránt mesemondó versenyt rendeztek, majd a hét zárásaként egy autóbusszal a jól szereplő tanulókat a közeli nagyvárosba, Nagyváradra vitték egy napos kirándulásra.

A mesemondó versenyen első helyezést értek el Molnár Norbert 2. osztályos, Szabó Szabina Anita 6 osztályos tanulók.

Másodikok lettek Kovács Boglárka Emese 3 osztályos, Vivien 7 osztályos és Tokai Tamás Sándor nyolcadik osztályos diákok.

Harmadik helyezést értek el Nagy Eszter 1 osztályos, Tokai Dóra 6 osztályos és Szabó Julianna 8 osztályos tanulók.

A Ki tud többet Romániáról vetélkedő során a Szabó Szabina, Kiss Boglárka hetedik, Iszály Gergő és Móricz Ádám hetedikes és Csonki Bálint Bence nyolcadik osztályos tanulók alkotta csoport szerepelt a legjobban.

A Nagyváradi kirándulás is hasznosan telt el. A gyerekeket kísérő pedagógusok elvitték őket a Holdas templomba. Ott megtekintették a freskókat, ikonokat. Gyönyörködtek a város színes forgatagában, pihentek a szép rendezett parkokban.

Körösszegapáti, 2011. május 15.

Vmirjáncki József

Written by admin.korosszegapati