május 12, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Mindennapi életünk egyik legnagyobb kihívása, hogy az információ áramlása minél gyorsabb legyen. Erre az egyik legalkalmasabb eszköz az Internet.

A világhálón csak úgy tud eligazodni az ember, ha ismeri az Internet kezelésének módjait. Ennek legjobb és legeredményesebb elsajátítási módja az iskolában kell, hogy elkezdődjön. Ott a legfogékonyabbak a tanulók az alapvető informatikai ismertek elsajátítására. Tudják ezt a település és az iskola vezetői, akik még 2007-ben pályáztak a már meglévő eszközkészletűk felújítására, új még modernebb eszközökre.  Ha hosszúra is nyúlt a pályázat kifutásának ideje, de szerencsére eredményes volt. A pedagógiai, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztésére 5.828.875 forintot kaptak.szmtgpek

Ez az összeg lehetőséget biztosít 10 db. új számítógép teljes felszerelésének beszerzésére. Három tantermi csomag vásárlására is sor kerül. Ez három interaktív tábla, három darab notebook, valamint ugyanannyi projektor  vásárlás, mely segíti majd az iskola informatikai és egyéb tantárgyak oktatását.

A felsorolt eszközök beszerzése megkezdődött, remélhetőleg a következő tanév kezdetére már meg lesz – tájékoztatott Tarsoly Attila a község polgármestere.

Körösszegapáti, 2011. május 8.

Written by admin.korosszegapati