június 19, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Eredményes évet fejeztek be az „Igazgyöngy” Alapfokú Művészetoktatási Intézmény kihelyezett tagozatának tanulói. Mint minden iskolának, itt is befejeződött a tanév. Kovács Lajos, Újhelyi Sándor és Gólyáné Vad Anikó tanárok Körösszegapátiban értékelték a Művészeti iskolába jár 48 apáti iskolás évi munkáját. A tavalyi tanév vége óta 12 nemzetközi, 15 országos és 5 megyei díjat nyertek az iskola tanulói.news-20100621-10403854-1172519453Nemzetközi eredmények:

A Bangladesi nemzetközi Gyermek- Art Biennálén díjazott lett Kaszai Melitta.

A 39 Pentel Nemzetközi Gyermekrajzpályázaton bronzérmes lett Csiszár Szabina.

Az 56-7 éves korig rendezett VII Ukrán Nemzetközi Biennálén elismerő oklevelet kapott Rácz Márk.

A IV Orosz Nemzetközi „Csehov élete” című rajzpályázaton díjazásban részesült Takács Anita.

Az Ajaki ÁMK és az Ajaki Alkotótábor által kiírt „Szent Pál Apostol élete és munkássága” című Nemzetközi rajzpályázaton elismerő oklevelet kapott Fodor Gabriella.

A Lengyelország által meghirdetett VII nemzetközi rajzverseny „Az én európai régióm” című rajzversenyen díjazásban részesült Tóth Ádám.

A lengyelországi Lublin város által meghirdetett Karácsonyi képeslapkészítő pályázaton díjazott lett Szilágyi Enikő.

A X tokiói nemzetközi rajzpályázaton ezüstérmes lett Turi Dominik.

A IV Nemzetközi Gyermekrajz Vándorkiállítás „Szent Pál életútja” című rajzpályázaton kiállított lett Tóth Ágnes és Lisztes Nikolett munkája.

Országos eredmények:

A VOKE Vasutas Művelődési Ház, a Vasutasok Otthona Pécsi Egyesülete és a MÁV Zrt. Pécsi Területi Képviselete által meghirdetett országos pályázaton díjazásban részsült Monok Sándor.

A Közlekedési és Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium, Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, Oktatási és Kulturális minisztérium által kiírt „Szokásaid változzanak, ne az éghajlat” című rajzpályázaton tárgynyereményben részsült Kaszai Melitta.

A Magyar Természettudományi Múzeum által kiírt ”Predátorok” című rajzpályázaton díjazásban részsült Gerner József.

A Sky Communication Kft. És azt Aranyság Alapítvány által meghirdetett „Párizs-Budapest” című országos rajzpályázaton I helyezett lett Kürti Szabolcs.

A Chernel Kálmán Városi Könyvtár által kiírt „Fadöntő” című országos rajzpályázaton elismerő oklevelet kapott Mező Antal.

A Cora által kiírt „Legkedvesebb madaram a gólya” című rajzpályázaton díjazásban részsült Asztalos Éva.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt „Mit tennél a településeden, ha pénzt adna rá az EU” országos rajzpályázaton kiállították Fodor Gabriella és Szilágyi Enikő munkáját.

A Szentendrei Néprajzi Múzeum által kiírt „Évfordulósok” című országos rajzpályázaton díjazott lett Geletei Kata, kiállították Molnár Izabella, Rácz Angéla és Asztalos Éva munkáját.

A Jövő Nemzedék Országgyűlési Hivatala és a Gyermekmédia Egyesület által kiírt „Miért lesz jó gyermeknek lenni 2020-ban?” című országos rajzpályázaton helyezett lett Beri Kinga és Hegyes Orsolya.

A Lovas Udvarház és a Garay János Gimnázium által meghirdetett országos lovas rajz-és fotópályázaton kiállították Molnár Izabella munkáját.

Megyei Eredmények:

A Vojtina Bábszinház által kiírt „Álom” című rajzpályázaton díjazásban részesült Tóth Tamara, Beri Kinga és Bereczki Ádám.

A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Általános Iskola által megrendezett Megyei Képzőművészeti versenyen VI helyezést ért el Gerner József.

A Nadányi Zoltán Művelődési Központ által „Kerek erdő közepében” című rajzpályázaton II helyezett lett Balla Kata.

A tanulók oklevélben, könyvjutalomban részesültek. A felsorolt eredmények hűen tükrözik a művészeti iskolában folyó munka eredményességét, melyet az ott dolgozó pedagógusok végeznek.

Written by admin.korosszegapati