október 20, 2017 Hírek Nincs hozzászólás

Évek óta rendszeresen visszatérő ünnepség a településen a szépkorú nők és férfiak köszöntése. A Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete meghívót küldött a település szépkorú lakosságának az „Idősek tisztelete” elnevezésű rendezvényre. Arról is gondoskodtak, ha valaki igényli el, és haza is szállítják az összejövetelről.

A helyi Családsegítő Szolgálat dolgozói ebben az évben is újszerű dekorációval díszítették ki az ünnepség színhelyét. Összegyűjtötték a település lakóitól az elmúlt évtizedekben, főleg az idős emberek által készített konyhai kivarrott falvédőket, azzal díszítették a falat, ezzel is jelképezték azt, hogy mennyi értékest alkottak az ünnepségre megjelent szépkorúak.

Vad Erzsébet a helyi iskola tagintézmény vezetője köszöntötte a közönséget, külön üdvözölte a Romániából érkező Rév testvértelepülés küldöttségét.

A kis óvodások, majd iskolások kedves köszöntése után a komádi Csicseri Borsó citerazenekar szórakoztatta a megjelenteket.

Tarsoly Attila a nagyközség vezetője kedves szavakkal beszélt arról, hogy a településen igyekeznek az idős embertársainknak olyan életkörülményeket biztosítani, mely lehetővé teszi számukra az öregkorhoz méltó derűs életet. A család gondoskodása mellett az önkormányzat sokat tesz azért, hogy a pihenés éveiben megkapják mindazt, mely megszépíti, teljesebbé teheti napjaikat. A legfontosabb az, hogy érezzék, nem hagyjuk magukra őket.

A köszöntő után a polgármester és Szűcsné Nagy Ildikó Katalin a helyi Családsegítő Szolgálat vezetője üdvözölte a településen élő 90, 80 és 70 életévüket ebben az évben betöltött nőket és férfiakat. Az üdvözlő szavak mellé emléklap, ajándék és a hölgyeknek virág, valamint a megjelentek elismerő tapsa is járt.

Amikor pedig feltálalták az ízletes ebédet, magyar és hallgató nóták következtek, mely kedvessé és hangulatossá tette ezt a napot. A finom torta elfogyasztása után pedig többen táncra perdültek, bizonyítva ezzel azt, hogy mennyi energia van a nyugdíjas korosztály tagjaiban.

Az összejövetel befejezésekor Tarsoly Attila polgármester búcsúzóul még egy ajándékcsomaggal lepte meg a megjelent szépkorúakat. Hasas Jánosné, aki Rév településről érkezett szintén ajándékkal kedveskedett a megjelenteknek.

– Vmirjáncki József –

Written by admin.onkormanyzat