1-8
december 14, 2015 Hírek Nincs hozzászólás

1-8Kellemesen, szórakozva töltötték el a napot a diákok a Körösszegapáti Általános Iskolában szombaton.Bár munkanap volt december 12-e, a falu általános iskolájában mégsem volt tanítás, hiszen tanítás nélküli munkanapként gazdag programot biztosítottak a pedagógusok. Reggel finom tepertős pogácsa és gőzölgő tea várta az ebédlőben a diákokat. Miután az éhséget csillapították, elkezdődhetett a programok sora. Az ötödik osztályosok Sáfrányné Berényi Mária tanárnővel Debrecenbe utaztak, hogy részt vegyenek a Hajdú-Bihar Megyei Román Nemzetiségi Önkormányzat adventi programján.

 

A többiek a kultúrházban kezdődő múzeumpedagógiai foglalkozáson vettek részt. Bagdi László érdekes előadást tartott a bihari betyárokról. Kállai Irén, Vasvári Timea és Kisikáné Kondor Beáta a berettyóújfalui Bihari Múzeum munkatársai karácsonyi kézműveskedésbe illetve népi gyermekjátékokba vonták be a kicsiket és a nagyokat egyaránt, az iskola tantermeiben.

Pintye Edit tanárnő vezetésével készültek az ajándékok a karácsonyi vásárra. Díszeket, karácsonyi képeslapokat, játékokat készítettek. Gyorsan elszaladt a délelőtt, amikor finom ebéd várt mindenkit az ebédlőben. A délutáni programban a hetedik osztályosok a kultúrházban mutatták be a kolinda műsorukat, Oláh Ildikó és Sáfrányné Berényi Mária tanárok vezetésével.

Jó volt látni újra a színpadon a bihari román népviseleti ruhába öltözött táncosokat, akik Grósz György néptáncoktató tanár által tanított koreográfiákat adták elő. Ezt a kellemes napot a Romániából Tomesti – Csíkszenttamási – településről (Temes megye) érkezett kolindáló csoport műsora zárta. Ők érdekes táncaikkal, énekeikkel, zenéikkel mutatták be a vidékükre jellemző karácsonyi szokásokat.

 

 

Vmirjáncki József

 

Written by admin.korosszegapati