július 22, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

„A világon mindig az a legszebb, ahol valamikor otthon voltunk.”
(Márai Sándor)

 Meghívó

 Kedves volt körösszegapáti lakos!
Körösszegapáti Nagyközség Önkormányzat Polgármestereként, a magam és a Képviselő-testület nevében tisztelettel meghívom Önt és hozzátartozóját – a településünkön első alkalommal megrendezésre kerülő –

Hazaváró Találkozóra,
amelynek helyszíne:
Körösszegapáti Községháza előtti főtér
időpontja:
2014. augusztus 23. (szombat) 

2014. augusztus 22-24-én a Körösszegapáti Nagyközségi Önkormányzat immár 8. alkalommal rendezi meg a térség legnagyobb multikulturális rendezvényét, a  Kun László Fesztivált.  Mivel településünk az idén ünnepli 800. éves évfordulóját, Önkormányzatunk úgy gondolta, hogy méltó képen szeretné megünnepelni, ezt a nem mindennapi eseményt. A háromnapos rendezvény egyik kiemelkedő eseménye a HAZAVÁRÓ TALÁLKOZÓ, melyre megszeretnénk hívni mindazokat, akik Körösszegapáti településhez valamilyen formában kötődnek, itt születtek, itt éltek, valamikor itt laktak, s amelynek emlékeit szívesen felelevenítenék , jöjjenek el és töltsünk együtt egy szép szombatot, 2014. augusztus 23-án!

Hazavárunk minden elszármazott körösszegapátit, aki már nem a faluban él, de szülőfalujának érzi településünket.

A HAZAVÁRÓ TALÁLKOZÓ programja 10 órától kezdődik, melyre várjuk mindazokat a Kultúrházba, akik szeretnének találkozni egymással és az itt élőkkel. Bemutatkozhatnak azok, akik már nem élnek itt, akiket a munkájuk, a családjuk más településre sodort és távol tőlünk, valahol a „nagyvilágban” vannak, és tevékenységükkel, munkájuk révén településünk hírét öregbítik. A találkozó alkalmával sor kerül egy közös Ünnepi ebébdre!
A mai rohanó életben a kötelékeinket elszakítva egyre távolabb kerülünk egymástól.
Az egyre nehezedő anyagiasult világunkban szükségünk van a feltöltődésre, a szeretetre és egymás bátorítására.

A gyermek- és ifjúkorra visszaemlékezve bizonyára mindenkiben sok szép emlékkép időződik fel.
A gyökereink, ha nem tépjük ki őket, meghatározóak lehetnek életünkben…
Ezeket a gyökereket szeretnénk ezzel a rendezvénnyel erősíteni, a település régi összetartó- képességének felidézésével, nevének öregbítésével.
Várunk mindenkit, aki szívesen gondol volt ismerőseire, iskolatársaira és a településen eltöltött időre.
Ha ismer olyan személyt, aki elszármazott Körösszegapátiból és szívesen részt venne a 2014. augusztus  23-i programon, kérjük, hogy annak az elérhetőségeit küldje meg számunkra, vagy küldje tovább felhívásunkat.
Kérjük az elszármazottakat , akik a találkozón részt kívánnak venni szíveskedjen jelentkezni a hazavarotalalkozo@gmail.com e-mail címen, a 54/706-545 vonalas, vagy a 30/846-6889 mobiltelefonszámon, és  2014. augusztus 8-ig regisztrálni!
A regisztráció kötelező! A részvétel az elszármazottak számára ingyenes, viszont a kísérőknek, hozzátartozóknak 2000 Ft/fõ, mely magában foglalja a következőket:

  • – 1 adag ebéd,
  • – 1 italt (üdítõ vagy sör),
  • – valamint a program során pogácsa, ásványvíz
  • – a Hazaváró Találkozót követően, ingyenes részvétel a Kun László Fesztivál programjain egész nap folyamán

Minden megjelent Kedves Vendégünk jelképes emléket kap!
Szeretnénk Önt méltóképpen fogadni, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát az elérhetőségek valamelyikén jelezze!

 

Tarsoly Attila
polgármester 

Written by admin.korosszegapati