szeptember 26, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Szeptember 23-án súlyos betegségben, 61 éves korában elhunyt Körösszegapáti testvértelepülésének, a partiumi Körösrévnek a református lelkipásztora, Boros József Attila. A 25-i gyászszertartáson Apátiból küldöttség érkezett a templomi búcsúztatóra Tarsoly Attila polgármester, Dráguly László alpolgármester, valamint Csizmadia Tibor lelkipásztor vezetésével.

IMG_2795A szószékről Csűry István, Királyhágó-melléki református püspök búcsúzott a család, rokonok, a helyi gyülekezet és lelkésztársai nevében, majd az ortodox, a görög keleti, baptista és pünkösdista felekezetek képviselői méltatták az elhunytat. Szólt a végtisztesség tévő gyülekezethez a révi polgármester is, míg a helyi fiatalok a karzatról énekelték el a „Ha én rózsa volnék” című dalt. 

A templom udvarát is elborító koszorúk, virágok közt vitték ki a koporsót Isten házából, majd a sírnál Mikló Ferenc, Bihar megyei esperes méltatta az elhunyt életét, akinek bőséggel kijutott a szenvedésből, ám mindvégig hűséges híveit, nemzetét szolgálta. Az apátiak is szívükbe zárták Boros József Attilát, hiszen nem egyszer hirdette az igét a dél-bihari község templomában, s minden évben részt vett a Kun László Fesztiválon is.
Nyugodjon békében!

 

<<< képek >>>

Kép és szöveg: Nyírő Gizella

Written by admin.korosszegapati