december 6, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Egyre több helyen és többen gondoskodnak arról, hogy a településeken a közelgő ünnepek hangulatát fokozzák különböző kültéri díszítésekkel. Ezzel is ráhangolódnak az ott élők a szeretet és a béke ünnepére. Így van ez Körösszegapátiban is. A település központjában a református templom bejárata mellett három méter magas fenyőfát állítottak fel, melyet Pénzes Viktor ajándékozott a református egyháznak.

A helyi általános iskola harmadik osztályos tanulói Drágulyné Teberán Mária tanítónő vezetésével karácsonyfadíszeket készítettek és elhelyezték azokat a fenyőfán.

Pántya Péterné irányításával, Vmirjánckiné Nádasdi Margit segédletével elkészült a karácsonyi betlehem, melyet a református templom bejárata mellett állítottak fel. Az elkészített alakok, Mária, József, a három királyok (Gáspár, Menyhért, Boldizsár) és a pásztor fogják közre a kis Jézust az istállóban.

Több héten keresztül láthatják az arra járók a közelgő ünnep mindkét jelképét. Sor került a település főutcáján a világító díszek elhelyezésére is. A villanyoszlopra kirakott díszek sötétedéskor gyúlnak fel és jelzik a település lakóinak és az átutazóknak, hogy közeleg az ünnep.

Written by admin.korosszegapati