Tanevzaro-2014-033-600x400
június 22, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Tanevzaro-2014-033-600x400Tanévzáró ünnepségre gyűltek gyermekek, pedagógusok, szülők Körösszegapátiban.

Magyar és román nyelvű szavalatok után Vad Erzsébet tagintézmény-vezető értékelte az elmúlt tanévet.

Elmondta, hogy nagyon sok újjal és problémával terhelt volt a 2013/14-es tanév. Az új helyi tanterv az első és ötödik osztályokban, valamint az egész napos iskola bevezetése. Napi kilenc óra időtartamra szervezett munka nagyon összehangolt és szervezet tevékenységet, sok türelmet és nagy teherbírást igényel tanulóktól, illetve pedagógusoktól a szülőktől pedig megértést.

Az iskola szaktanári ellátottsága 100 %-os. A tanulók tanulmányi átlaga közepes.

Kevés a kitűnő és a jelesek száma. A magatartási, viselkedési problémákat jelzi az, hogy példás tanuló csupán 15 fő van az iskolában. A jó magatartású, tisztelettudó, udvarias, kedves, jó közösségi munkát végzők száma egyre kevesebb. Növekszik viszont az agresszív, trágár szavakat használó, fegyelmezetlen, nem megfelelő viselkedésű gyermek.

A most befejezett tanévben lényegesen magasabb a hiányzások száma, mint az előző tanévben. Ez a negatív változás csupán hat tanulónak köszönhető. Egy tanuló van, aki a tanév során egy napot sem mulasztott.

A tanévben számos tanulmányi, kulturális, nemzetiségi és sport versenyen vettek részt a tanulók. Ezeken a rendezvényeken eredményesen szerepeltek, öregbítve ezzel iskola és a település jó hírnevét. Sok élmény dús programot szerveztek a pedagógusok közösen a szülőkkel, melyeket anyagiakkal támogatott a Nagyközségi-, illetve a Román Nemzetiségi Önkormányzat.

Az iskola vezetője ezek után átadta a tanulóknak a jutalomkönyveket. Majd Blága János, a helyi román önkormányzat elnöke nyújtotta át képviselő-testületük ajándékait.

A tanévzáró befejezéseként a tagintézmény-vezető ismertette az iskola azon nyári programjaiat, ahol a gyereket szórakozhatnak, pihenhetnek a nyári vakáció ideje alatt.

Written by admin.korosszegapati