április 18, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A helyi református gyülekezet a húsvét előtti nagyhét kezdő napján, virágvasárnap „tavaszváró” családi délutánt szervezett.

Célja volt az összejövetelnek a Húsvéti ünnepre való készülődés, énektanulás, áhítat. A kézműves foglalkozás keretén belül, hűtő mágnes, húsvéti dekoráció készítése.viragvasarnap

 

Csizmadia Tibor tiszteletes úr gitárkísérettel a húsvéti ünnepkör egyházi énekeit tanította a megjelenteknek. Segítségére voltak az énekek tanulásában a helyi református egyházközösség énekkarának tagjai is.
A fiatalok, pedig a tiszteletes úr feleségének segítségével a közelgő húsvét díszeinek változatos formáit készítették el, melyeket haza is vihettek a gyerekek és a felnőttek egyaránt.

Közben kint az udvaron Puskár Vinczének, Berke Józsefnek és Pintye Sándornak, a református gyülekezet tagjainak közreműködésével főtt a finom paprikás, melyet később jóízűen fogyasztottak el a megjelentek. Miután a bogrács tartalma elfogyott a finom sütemények sora következett, melyet odahaza készítettek a hívek és kínálták a megjelenteknek.

Az egyházi rendezvényen megjelentek a helyi görögkeleti egyház hívei,  tisztelendőjük dr. Origen Sabau és kántoruk Blága János vezetésével. 
Megtisztelte jelenlétével ezt a szép ünnepet Biharkeresztesről Nagy Zsolt esperes úr és kedves felesége is.
A baráti összejövetelen mindenki nagyon jól érezte magát.

Written by admin.korosszegapati