november 3, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Már tizenöt év alatt is nagyon sok minden történik egy ember életében, ezért határozták el a körösszegapáti általános iskolában 1997-ben végzett nyolcadikosok, hogy találkoznak. Az akkori tizenkét osztálytársból tízen jelentek meg az összejövetelen. Praszna Cseke Mónika és Huszárné Földesi Mónika szervezték meg a találkozó részleteit. Ami már most, ennyi idő elteltével sem volt egyszerű, hisz szétszóródtak az ország területén. Kit a tanulmányai, az új munkahelye, vagy a családi életének változása késztetett arra, hogy volt településétől távol kerüljön.06A megjelent fiatalok köszöntötték Kürtiné Tóth Mária tanítónőt, aki alsó tagozatban tanította őket, Vad Erzsébet iskola igazgatót és Vmirjáncki József osztályfőnököt, majd ki-ki beszámolt röviden, vagy bővebben életének eddigi alakulásáról.

A kötetlen beszélgetések folyamán felelevenítették azokat a régi emlékeket, melyek életükben nyomot hagytak. A Sebes-Körös partján tett séták, az iskolai farsang vidám, percei, kirándulások Budapestre, a Duna kanyarba, utazás a Fekete tenger partjára. Mind az iskolás koruk emléke marad. Mindezeket már-már lassan sárgulni kezdő fényképekkel is illusztrálták.

Élmény volt számukra az iskola tantermeinek bejárása is. Beültek a régi padokba is, bár azokat már új asztalok váltották fel. Megtekintették nagy tablójukat is, mely ott díszeleg a folyosó falán.

Később pedig, hogy az iskolai emlékeik még jobban felszínre kerüljenek video filmeket tekintettek meg abból az időből, amikor ők voltak iskolások. A képsorok látványán nagyon jól szórakoztak.

Később pedig a sikeres találkozó végeztével eldöntötték, hogy a későbbiek folyamán újra találkozni fognak.

 

Written by admin.korosszegapati