Diakmunka-Koeroesszegapatiban-2013-007-600x400
augusztus 9, 2013 Hírek Nincs hozzászólás

Diakmunka-Koeroesszegapatiban-2013-007-600x400„Nyári diákmunka elősegítése” című pályázat eredményeként több diáknak sikerült munkát biztosítani július, augusztus hónapban.

Tarsoly Attila polgármester elmondta, hogy július elsején 20 fő 16-25 éves nappali tagozatos intézményekben tanuló diáknak tudtak munkahelyet biztosítani. Ez a létszám augusztus hónapban még 6 fővel bővült.

A munkát végző fiatal lányok és fiúk szellemi tevékenységet folytatnak, adminisztratív tevékenységet végeznek. Iratrendezés, archiválás volt a feladatuk, de végeztek kézbesítést is. Ezzel a munkavégzéssel nagymértékben segítik az önkormányzat dolgozóinak munkáját.

A diákoknak is fontos a nyári szünetben végzett munka. Amellett, hogy megismerték a községházán folyó munkavégzést, másrészt keresettel is rendelkeztek, munkájukért fizetést kaptak, illetve kapnak.

Dolgoznak fiatalok a helyi családsegítő szolgálatnál is. Ők az idős emberek gondozását végző dolgozók munkáját segítik. A mindennapi feladatok megoldásában tevékenykednek. Orvoshoz kísérik a beteget, gyógyszert váltanak ki, bevásárolnak.

A hivatali dolgozók, a családsegítő szolgálat munkásai azt tapasztalták, hogy a diákok szívesen dolgoznak, lelkesek, segítőkészek.

Tóth Erika az önkormányzat dolgozója – elmondta, hogy amikor megmutatta a fiataloknak a fizetési jegyzéket, örömteli arccal fogadták, hogy fizetést kapnak. Többeknek ez volt élete első fizetése, keresete.

Amikor megkérdeztem a diákokat mire költik első fizetésüket, a legtöbben azt mondták, hogy az iskolakezdéshez, iskolai felszerelésekre, ruhára. Többen megkezdett tanfolyam költségét fizetik be. Másoknak megvan a pénz az első hónapi albérletre.

Egy biztos a diákok keresetének a szülők is örülnek, mert ezzel gyermekük nagymértékben besegít az iskolakezdéshez szükséges igen magas költségekhez.

 

Written by admin.korosszegapati