december 10, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

2012-ben is megrendezte a Hontravel Kft az országos KI MIT TUD felmenő rendszerű vetélkedő sorozatát „Népek tánca, népek zenéje” címmel. A Körösszegapátiban immár huszadik éve eredményesen működő „Harmónia”éneklő együttes már régen szerette volna megmérettetni magát szakmai téren. Ezért neveztek be erre a vetélkedő sorozatra.

A Gyulán megrendezett elődöntőn való sikeres szereplés után a kórus új repertoárral készült a következő megmérettetésre. Dr. Carmen Rus énekkar vezető nagy szakértelemmel válogatta ki, majd állította össze azt a dalcsokrot, mellyel a kórus a következő alkalommal a középdöntőben szerepelt. A sok gyakorlás, együtt éneklés meghozta a gyümölcsét a zsűri döntése alapján az elérhető 150 pontból a kórus teljesítményét 146 ponttal jutalmazták.

A szervezők a kórust meghívták az országos döntőre is, melyet december 8.-án Szegeden a Kisszínházban rendeztek. A csoport tagjai nagy igyekezettel készültek a szereplésre. A kórusok és az énekegyüttesek kategóriájában több csoport is szerepelt.

Dr. Carmen Rus karnagy nagy gonddal kiválasztott egy és több szólamban előadott dalcsokra odafigyelésre késztette a kórus tagjait, hisz az énekek román nyelvűek voltak. A „In ritmuri Romanite” elnevezésű összeállítás melynek előadása jól sikerült megnyerte nemcsak a közönség, hanem a zsűri tetszését is.

A háromnapos versenysorozat vasárnap ért végett, amikor is a zsűri értékelte a csoportok teljesítményét és díjazta a legkiválóbbakat.

A Körösszegapáti „Harmónia” Énekkar a zsűri értékelése alapján „Arany” minősítést kapott.

10

fenykep

A település polgármestere Tarsoly Attila – elkísérte a kórust az országos döntőre – elsőként gratulált a csoport tagjainak és dr. Carmen Rusnak, aki több mint másfél éve vezeti a csoportot. . Megjegyezte, hogy a kitartó munkának meg lett az eredménye.

Az énekkar tagjai is nagyon örültek a szép eredménynek, mely ösztönzést ad a további munkához. Az élet pedig nem áll meg, hisz hamarosan új szereplés következik. Az Apátiban megrendezett Karácsonyi együtténeklés című rendezvényen köszöntik a közelgő ünnepet népes közönség előtt.

Written by admin.korosszegapati