július 29, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Már nem az első alkalom, amikor a település ortodox templomában nem helyi fiatalokat esket össze a papjuk. Érkeztek már régebben Derecskéről is. Dr. Origen Sabau tisztelendő megtiszteltetésnek vette a felkérést az esketésre.Ortodox-esk-v-2012-087-600x400A határ túloldaláról, az ott élő és dolgozó fiatalok jelentkeztek, hogy a Körösszegapáti ortodox templomban szeretnének örök hűséget fogadni egymásnak. A templomi esküvő július 28.-án volt.

A fiataloknál a vőlegény Horea Bretan Szatmárnémeti, a mennyasszony Dojnica Bretan pedig Bukarest város lakója. Mindketten ott is dolgoznak. Násznagyuk Niculescu George és Daniela George javaslatára jelentkeztek be a körösszegapáti ortodox templom tisztelendőjéhez esketésre.

Ők, akik Nagyváradon élnek többször jártak Magyarországon. Körösszegapátiban járva megtekintették az ortodox templomot is. Megnyerte tetszésüket, különlegesen szépnek találták azt, javasolták a fiataloknak esküvőjük színhelyéül. A fiatal pár így került a településre a hozzátartozókkal együtt, és tartották meg templomi esküvőjüket.

Dr. Origen Sabau tisztelendő úr, segítőjével Blága János kántorral adta össze Horeát és Dojnicát. Köszöntőjében pedig elmondta a fiataloknak, hogy az egymás iránti szeretet és megbecsülés minden akadályon átsegíti majd őket.

 

Written by admin.korosszegapati