június 4, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Gondos előkészítés volt az óvoda és iskola pedagógusai és technikai dolgozóinak részéről, a gyermeknap megrendezése. A kis óvodások vendégségbe hívták Mezőpeterd település óvodásait, akik szívesen érkeztek Körösszegapátiba szüleikkel együtt.Gyermeknap-2012-130-600x400
A kellemes idő lehetőséget kínált arra, hogy a játékos programokat az óvoda udvarán, az árnyat adó fák alatt bonyolítsák le. 

A közösen elfogyasztott finom tízórai után megkezdődtek a játékos vetélkedők. A gyerekek pedig nagyon jól érezték magukat. Több esetben közösen versenyeztek a szülőkkel, nagyszülőkkel. 

Ellátogattak a kicsik a szomszédos iskolaudvarra, ahol az ott felállított ugráló váron tovább szórakozhattak. Közben a szülők kint a szabadban főzték az ebédet, melyet később jóízűen elfogyasztottak a vendégek, és a házigazdák egyaránt. 

Az iskolások is ugyanezen a napon rendezték a gyermeknapot. Nekik azzal kezdődött a gyermeknap, hogy tornagyakorlatokat végeztek, bemelegítve ezzel magukat a napi feladatok elvégzéséhez. A gyerekek javaslata az volt, hogy az őket tanító pedagógusok és az iskola dolgozói se maradjanak ki a bemelegítésből, így ők is végeztek tornagyakorlatokat, a testnevelő tanár vezényszavára, zeneszóra tornáztak.

A csoportok kialakítása után akadályverseny leküzdésére indultak. Az első állomáson kesztyűket és zsákot kaptak, feladatul pedig azt, hogy az útjuk során talált szemetet összegyűjtsék. Így vettek részt az országosan megrendezett „Te szedd” hulladékgyűjtési mozgalomban.

Élményt jelentett főleg a kicsik számára az iskola udvarán felállított ugráló vár és a vízi játszógömb, melyet korhatár nélkül kipróbálhattak.

Az iskolások sem maradtak finom ebéd nélkül, melynek elfogyasztása után még tovább folytatódott a játék a gyermeknap programjaként.

Written by admin.korosszegapati