március 14, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

A legnagyobb nemzeti ünnepre 1848. március 15.-re emlékeztek a település iskolájában. A kultúrház megfelelően feldíszítve fogadta az ünneplőket. Nagyon szép irodalmi műsort adtak az iskola tanulói, melyet László Krisztina tanárnő állított össze és tanított be a diákoknak.Marciusi-uennep-isk-Csokonai-Szinhaz-.-2012-067-450x300A gyermekek fellépését a debreceni Csokonai Színház énekkarának műsora követte. A harminckét tagú operaénekkar a helyi Csizmadia Tibor református lelkész meghívását elfogadva érkezett a községbe.

Gyülvészi Péter a kórus megbízott karigazgatójának vezénylésével a vegyes énekkar elsősorban Erkel Ferenc híres magyar zeneszerző műveit énekelte. Az énekkari bemutatót színesítette Rendes Ágnes, Dankó Imre, Vince János és Harsányi Tamás operaénekesek szólója.

Szentai Cecília korrepetitor, aki zongorán kísérte az énekkart, a műsorszámok előtt magyarázatot fűzött a soron következő énekekhez.

Az énekkari bemutató után Vad Erzsébet iskolaigazgató megköszönte Tarsoly Attila polgármesternek, hogy anyagi támogatásának köszönhetően, az énekkar eljöhetett Körösszegapátiba, és Petró Emíliának a Csokonai Színház szervezőjének, aki közreműködött abban, hogy a településen igen sokan kellemes és maradandó zenei élményben részesülhettek.

Az ünnepségen megjelentek számára nagyszerű érzést jelentett az énekkar szereplése, mely felemelővé tette ezt a nagyon szép tavaszi ünnepet Körösszegapátiban.

 

Written by admin.korosszegapati