március 5, 2012 Hírek Nincs hozzászólás

Az iskola diákönkormányzatának kezdeményezésére került megszervezésre az iskolai farsang. A régi farsangok hangulatát már csak a jelmezbemutató és a tombolasorsolás idézte meg. A farsangot a diákönkormányzat tagjai szervezték, készítették a plakátokat és a kultúrház, valamint az iskola épületének, tantermeinek farsangi hangulatot árasztó dekorációját. A munkájukat nagy lelkesedéssel irányította és segítette a diákönkormányzatot segítő pedagógus Pintye Edit.Farsang-62012-450x300

A rendezvényt anyagilag Vad Erzsébet az iskola igazgatója támogatta. A jutalmakat, a tombolatárgyakat a diákönkormányzat szerény költségvetéséből finanszírozta. A tanulóknak mintegy harmada öltött valamilyen jelmezt, akik bemutatkoztak a közönségnek. Voltak többen olyanok, akik a jelmezük mellett még szereplésükkel is szórakoztatták a megjelenteket. Amíg a zsűri értékeltek a látottakat, addig tombolasorsolás következett.

Vad Erzsébet az intézmény igazgatója elmondta, hogy dicséretes volt a jelmezeket készítő gyermekek leleményessége. Tapasztalni lehetett, hogy a különböző médiák mennyire befolyásolják a jelmezek témáját.

A legszebb jelmezt az alsó tagozatosok között Mező Orsolya készítette, ő volt a virágárus lány, míg a felsősöknél Miczura Karolina a hercegnő jelmezével győzött.

Legötletesebb a kicsiknél a Törp Pilla jelmeze volt Bere Csilla, a nagyoknál pedig Party mama jelmez viselője Lakatos Bálint.

A legmulatságosabb jelmezt az alsósoknál Litauszki Márton Bence, a felsőben Eszenyi Imre készítette. Érdekes színvolt volt az iskolai farsangnak, hogy néhányan a pedagógusok közül is jelmezt öltöttek. Végezetül pedig minden tanuló ajándékot kapott, melynek nagyon örültek. Többen meg is jegyezték ezért érdemes volt jelmezbe öltözni.

Szintén a tanulók javaslatára karaoke bemutatót is trendeztek. A gyermekek előre jelezhették, hogy egyénileg, vagy csoportosan akarnak fellépni és melyik számot szeretnék elénekelni.

A gyermekek szereplését a megjelent nézőközönség nagy tetszéssel fogadta és tapssal jutalmazta. A most megrendezett iskolai farsang sikere is jelezte, gyermekeknek és pedagógusoknak egyaránt, hogy a későbbiek folyamán is érdemes hasonló összejövetelek megtartásáért fáradozni.

Written by admin.korosszegapati