június 22, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

A Megyei Önkormányzat komoly pénzösszegekkel támogatja azokat az iskolai közösségeket, akik tanulóiknak a térség történelmi és egyéb értékeinek a bemutatását tűzik ki maguknak célul.A Körösszegapáti iskolánál működő honismereti szakkör tagjai tanáruk vezetésével a megye keleti részén található nevezetességekkel ismerkedtek meg a megye anyagi támogatásának segítségével.Honismereti_kirnd
A gyerekek Körösszegapátiból indulva Biharkeresztesen megtekintették Szent László és Osváth Pál szobrát.
Tovább utazva Nagykerekibe a Bocskai Várkastély emlékkiállítását látogatták meg idegenvezető segítségével.
Tovább utazva Kismarjába Kiss Mária tanárnő a református templomról beszélt, majd a Bocskai kripta megtekintése után sétát tettek a fiatalok a várdombon lévő emlékparkban.
Álmosdon a Kölcsey Emlékház és a csata emlékművének megtekintése volt a program.
Tovább haladva a Bohátka tanyán a honfoglaló magyarok szellemi és tárgyi emlékeivel ismerkedhettek a tanulók. Kézműves foglalkozáson gyékényből lovat készítettek maguknak a gyerekek.

Érdekessége volt az útnak, hogy a gyerekek útközben mezei virágokból csokrokat készítettek és odahaza előre elkészített nemzetiszínű szalaggal azt átkötve virágcsokrot helyeztek el a meglátogatott híres emberek szobrainak talapzatán.
Drágulyné Teberán Mária tanítónő a honismereti szakkör vezetője előzetes feladatokat adott tanítványinak indulás előtt. A kirándulás alatt készült fényképekből, rajzokból később tablókat készítenek és az éves munka zárásaként kiállításon tárják az érdeklődők elé. Az utolsó szakköri foglalkozáson pedig a gyerekek játékos vetélkedő formájában adnak számot mindarról, amit a kiránduláson láttak.
A kirándulásról Vad Erzsébet az iskola igazgatója adott tájékoztatást.

Written by admin.korosszegapati