április 13, 2011 Hírek Nincs hozzászólás

Bemutató körútra indultak a debreceni Hajdú Táncegyüttes fiataljai.

Olyan helyekre terveznek bemutatót, ahová nem, vagy csak nehezen jutnak el a néptáncosok.
A hátrányos helyzetű települések, amelyek távol vannak a megye központjától, szívesen fogadják a fiatal lányokat, fiukat. 
Körösszegapáti, Biharkeresztes, Nagyrábé, Újszentmargita, Polgár, Hortobágy és Mikepércs települések a fellépéseik színhelyei.hajd_tncegyttes

Az első folklórműsort Körösszegapátiban mutatták be, melynek címe: Tánc és hagyomány a Hortobágy vidékéről. A népes nézőközönség betekintést nyerhetett a Hortobágy és a Hajdúság hagyományaiba. A vidékpásztortáncának és páros táncainak bemutatása közben a nézők ízelítőt kaptak maszkos, dramatikus népszokásokból is. Megláthatták a jellegzetes női és férfi viseleteket.

Körösszegapáti azért is szívesen fogadta a néptánccsoportot, mert a településen évtizedek óta szinte folyamatosan működő tánccsoport van. A megjelent idősebb és fiatalabb közönség tagjai nagy érdeklődéssel figyelték a táncosok igen színvonalas műsorát.

Kedves színfoltja volt azt előadásnak, amikor a műsor vezetői dalra fakasztották a nézősereget. Egy Hortobágyon elterjedt népdalt tanítottak meg a közönséggel, akik szívesen énekelték a megtanult dalt. A bemutatkozás és sikeres fellépés után nem volt sok idő a beszélgetésre, mert a csoport tovább indult Biharkeresztesre a következő fellépésük színhelyére.

Written by admin.korosszegapati