szeptember 28, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Egy kapcsolatokat elmélyítő eseménysorozat zárult le a napokban Körösszegapáti és a Romániai Rév települések lakossága között.  A 2007-ben megkötött együttműködési szerződés után egyre több olyan fórumon, rendezvényen vett részt mindkét település lakossága, mely az egymás életének és kultúrájának megismerésére irányult.2010_0927Image0015cut485

Ezek lehetőséget kínáltak arra, hogy a közösségek, egyének ismerkedjenek, barátkozzanak egymással. Ez a kapcsolat ebben az évben bontakozott ki igazán, amikor a két település a Magyarország-Románia Határon átnyúló együttműködési program keretében „Körös Völgyi Együttműködés” címén sok-sok programot szervezett és valósított meg, melynek záró rendezvényére szeptember 26.-án került sor. 

A körösszegapátiak most utaztak el ötven fővel a Sebes-Körös menti Révre. 
A református templomban Hasas János alpolgármester köszöntötte a vendégeket. Mititeanu Sorin tisztelendő úr, pedig az ortodox templomot mutatta be, ahol népviseleti ruhákba öltözött gyermekek műsort adtak, majd szentelt kenyérrel kedveskedtek a vendégeknek. A felnőttek énekkara, pedig Costin Mircea karnagy vezetésével csodálatos egyházi énekekkel kápráztatta el a jelenlévőket. A Magyarországról érkezett vendégeknek bemutatták a település iskoláját is, ahová több mint 1500 tanuló jár. 

Dorel Cozma Rév polgármestere nagyon eredményesnek tartja a két település kapcsolatát. Reméli, hogy a pályázati program befejezése után is tovább megmarad ez a jó viszony, hisz ez csak a kezdet, mert nagyon sok lehetőség kínálkozik még a kapcsolatok fenntartására. 

Válaszában Tarsoly Attila polgármester elmondta, hogy a két település közötti baráti együttműködés szinte a települések minden rétegét érintette. Már csak azért sem szabad ennek megszakadnia. A jól sikerült közös programok, tartalmas találkozók a biztosítékai annak, hogy ez a kapcsolat továbbra is folytatódni fog. Azt tapasztalta, hogy a révi emberek szívesen utaznak el Körösszegapátiba, és így van ez az  Apáti emberekkel is. 

A találkozóra utazó Körösszegapátiak együtt a Réviekkel egy kellemes vacsorára gyűltek össze a közösségi házba, melyet táncmulatság követett.  

A képek a Körösszegapátiak révi látogatásán készültek.   (Foto: Vmirjáncki József)

Written by admin.korosszegapati