augusztus 30, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Az előző évek sikereit látva ismét megrendezték a IV. Kun László Fesztivált Körösszegapátiban. Az első nap délelőttje lovasbemutatóval indult és hintó járta be a település utcáit, hírül adva a lakosságnak rendezvény van a faluban. Hevesi Zsolt Debrecenből érkezett hintós fogatával szülőfalujába. Kocsiján egésznap járta az utcákat a kocsikázni kívánó résztvevőkkel.

A hatalmas színpadon, pedig előbb a helyi és a környékbeli amatőr csoportok váltották egymást. Felléptek az apáti „Harmónia énekkar”, a nyugdíjasok klubjának énekesei, a Komádivárosi népdalkör, a tetétleni Nyugdíjas klub. Ropták a táncot az apáti „Nárcisz”, a „Bajnóca” néptánccsoportok, a Komádi „Balerina Belle” táncosok: Ugyancsak Komádiból érkezett a „Rákász” citerazenekar énekesével együtt, s arattak nagy sikert.

A szervezők úgy alakították ki a két nap programját, hogy minden korosztály megtalálja a maga szórakozási lehetőségét.

A legkisebbek interaktív gyermekműsort tekinthettek meg, kutyaügyességi bemutatót nézhettek. A Darvasi Erőemelő Egyesület fiatal és idősebb tagjai az emberi teljesítőképesség határait feszegették bemutatójuk során. A gólyalábasok az ügyesség igen érdekes változatát mutatták be az egyre gyarapodó számú közönségnek. A Komádi székhelyű NEXT DAY zenekar élőkoncertje igazolta, hogy a vidéki kis városban is sikeres lehet egy lelkes fiatal, tehetséges együttes. Operett melódiák hangzottak fel színvonalas előadásban. Kaczor Feri műsora, Liszter Sándor nótaestje kellemes hangulatot teremtett a településen.

Közös istentiszteleten a réviek és az apátiak

A rendezvény második napján az érdeklődés egyre nagyobb lett a műsorszámok iránt. Megérkeztek Romániából ötven fővel Rév település küldöttei is. Közös istentiszteleten vettek részt a Körösszegapátiakkal. A román anyanyelvűek az ortodox, míg a magyarok a református templomba mentek vasárnapi istentiszteletre, melynek befejezése után megkoszorúzták a település központjában lévő kopjafát és emléktáblát. A vendégek Tarsoly Attila polgármester vezetésével megtekintették a község újonnan átalakított főterét, a most felépített gyermekjátszóteret.

Volt kirakodó vásár, lehetett válogatni kinek-kinek az ízlése és pénztárcája szerint. A sok megjelent vendég ételben, italban sem szenvedett hiányt.
news-20100830-07351310-534095736Ahogyan közeledett az este, úgy gyarapodott a településre érkezők száma, szinte teljesen megtelt a falu. Igaz nem mindennapi eseményre gyűltek az emberek. A harminc éves EDDA élő koncertjéttekinthették meg díjmentesen a fesztiválon Körösszegapátiban.

Ez vonzotta a Bihari térség településein élő rajongókat. Érkeztek is szép számmal, s nem bánták meg, mert az együttes Pataki Attila vezetésével nagyon jól sikerült koncertet adott. Nagy élmény volt a településen élőknek és a környékbelieknek, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

Tarsoly Attila a település polgármestere úgy fogalmazott – kis faluk lakosságának nagy találkozója volt ez a két napos IV Kun László fesztivál.

Kocsis Róbert a megyei közgyűlés alelnöke, amikor köszöntötte a megjelenteket, elmondta: az Apáti Fesztivál a Bihari kistérség egyik kiemelt meghatározó rendezvényévé nőtte ki magát, melyre már számítanak a környéken lakó emberek.

A fesztivál tűzijátékkal ért véget.

Written by admin.korosszegapati