szeptember 23, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

Napfényes délután gyűltek össze a település központjában a falu idősebb és fiatalabb lakói a faluközpont és játszótér ünnepélyes átadására. Dánielffy Zsolt a debreceni Csokonai Színház színművésze köszöntötte a megjelenteket, majd dr. Czomba Sándor a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára fejezte ki elismerését a kis falu vezetésének, hogy ilyen nagyon szép parkot alakított ki a hozzátartozó létesítményekkel együtt.

Dr. Vitányi István a bihari térség országgyűlési képviselője, aki rég óta ismeri Körösszegapátit, elmondta, hogy szerencsés helyzetben van a kis telepűlés, mert az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött. 

Tarsoly Attila polgármester eddigi tevékenysége egyik sikerének érzi ezt a megközelítően ötven millió forintos beruházást önerővel együtt. A park, mint a falu szíve, fontos fóruma lesz az itt élő embereknek. A teljesen új játszótér, pedig a település gyermekeinek okoz öröme. A létesítménynek közösségformáló szerepe van, mozgásra készteti a fiatalokat, de a környéken elhelyezett padok lehetőséget adnak az emberek találkozására, beszélgethetnek egymással olyanok is, akik korábban egymással csak köszönés szinten voltak.

2010_0923Image0160Ezután Tarsoly Attila polgármester, dr. Vitányi István országgyűlési képviselő, dr. Czomba Sándor államtitkár közösen átvágták a faluközpontján a nemzetiszínű szalagot, és jelképesen ünnepélyesen átadták a település lakosságának. A gyerekek, pedig átvonultak az új játszótérre és birtokba vették azt.

Ahogyan közeledett az este kigyúltak a fények és a telepített kandeláberek fényei, valamint a megvilágított templom díszítik ezután a  település újjáalakított központját. 

A képek az ünnepélyes átadáson készültek.  (Foto: Vmirjáncki József )

Written by admin.korosszegapati