június 27, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

„Sebes-Körös völgyi együttműködés” keretében megvalósított „Körösmenti Népművészeti Alkotótábor” fejeződött be Körösszegapátiban. Az egy hetes együtt lét alatt nagyon sok értékes és emlékezetes program megvalósítására került sor. A házigazda Körösszegapátiak, úgy tervezték szinte órákra, a hét programját, hogy a gyerekek olyan élményekben részesüljenek, melyben még nem igen volt részük.news-20100627-12432265-303159093Nagy kedvvel dolgoztak és tanulták meg a szakmai fogásokat az olyan kézműves foglalkozásokon, mint a zöldségszobrászat, a csuhéból virágkompozíció, agyagból plakettek készítése.

Debrecen város nevezetességei

Nagy érdeklődéssel tekintették meg Debrecen város nevezetességeit, a Nagytemplomot, az Aranybikát, az Egyetemet. Lenyűgöző volt az ideérkező révi gyerekek számára az élményfürdőben való tartózkodás és a

Nyíregyházán található Vadaspark megtekintése is.

Sétát tettek Körösszegapátiban is, megtekintették a református és az ortodox templomot, ellátogattak Körmösdpusztára, ahol a farmot tekintették meg.

Az alkotótáborban együtt voltak a vendégségbe érkezett révi és apáti gyerekek.

Szalonnasütés

Jókedvvel ropták a táncot a táncházban, sportoltak együtt a szabadban és a tornateremben egyaránt.

Nagy élmény volt a gyerekek és a felnőttek számára a szalonnasütés is.

A sok közös program azt eredményezte, hogy jó kapcsolat alakult ki a két település fiataljai között.

Szombaton készülődtek a táborzárásra. Kiállítást rendeztek a tábor résztvevői az általuk készített munkákból. A révi gyerekek román népi táncokat mutattak be a megjelenteknek.

Emléklap és ajándék

Vad Erzsébet az iskola igazgatója elmondta a megjelenteknek, hogy a táborozó gyermekek nagy örömmel és érdeklődéssel vettek részt a számukra szervezett programokon, ezért szinte a tervezetteket sikerült maradéktalanul megvalósítani.

Tarsoly Attila apáti polgármestere minden gyermeknek és felnőttnek színes emléklapot és ajándékot adott át a tábor emlékére.

Hasas János rév település alpolgármestere megköszönte az Apátiak eredményes közreműködését, amit végeztek a tábor programjának sikeres megvalósításáért. Reményét fejezte ki, hogy a jövőben is sor kerül ehhez hasonló, hasznos alkotótábor szervezésére a két település fiataljai számára.

Written by admin.korosszegapati