augusztus 13, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A partiumi Rév és a dél-bihari Körösszegapáti negyedik éve ápol hivatalosan is testvér települési kapcsolatot. A Révből elszármazottak találkozóján pedig harmadik éve vesznek részt. A Sebes-Körös partján található Révben a református egyházközség és a Pro Rév Egyesület idén ötödik alkalommal rendezte meg a helyiek és elszármazottai találkozóját, melyre egy hatfős küldöttség – Tarsoly Attila polgármester vezetésével – érkezett Körösszegapátiból.IMG_2472_cutA találkozó a zsúfolásig megtelt templomban ünnepi istentisztelettel kezdődött, melyen az igét a másik testvér település, Székkutas lelkésze, Tóth Imre hirdette. A lelkipásztor arra kérte a híveket, adjanak hálát Istennek a magyarság megmaradásáért, azért, hogy együtt lehetnek, s együtt ünnepelhetnek, bárhonnan is érkeztek Révbe.

Boros J. Attila révi református lelkész örömmel jelentette be, mennyit fejlődött az elmúlt tíz év alatt gyülekezete, mely korábban száz év alatt sem ért el olyan eredményeket, mint az utóbbi években. 

Hasas János alpolgármester köszöntötte a közel s távolról érkezetteket, akik mindenhová elviszik Rév szeretetét. – Eljöttek mindazok, akik szívükön viselik a réviek sorsát, így a körösszegapátiak, a komádiak és a székkutasiak. 

Dorel Cosma polgármester is köszöntötte a vendégeket, külön az apátiakat, akikkel évek óta jól működő kapcsolatot ápolnak. A közelgő önkormányzati választáshoz sok sikert kívánt Tarsoly Attilának, mint fogalmazott: azért, hogy tudják végig vinni a most folyó határon átívelő kulturális projektjüket.

Nagyváradi művészek, valamint a révi fiatalok műsora után Hasas János átadta a Pro Meritis díjat, melyet a révi közösség életében kiemelkedő személyeknek nyújtanak át minden évben. Idén ezt a díjat a Németországban élő, 78 éves Baumgartner Anna, egykori tanítónő kapta, aki 30 évig tanította a gyerekeket Réven.

A helyi fiatalok műsora hallatán Tarsoly Attila meghívta a révieket a hónap végén Körösszegapátiban megrendezendő IV.(Kun) László fesztiválra.

A találkozó a kultúrházban folytatódott, közös ebéd elfogyasztásával, a helyi Rezeda, illetve a komádi néptánccsoport fellépésével.

Révbe értek a körösszegapátiak – Képek a Galériában

Nyírő Gizella

Written by admin.korosszegapati