február 20, 2010 Hírek Nincs hozzászólás

A rendezvény alkalmával Rév település lakói, negyven fővel érkeztek Apátiba, hogy megismerkedjenek a község kulturális életével.news-20100222-10502418-11555479A rendezvény alkalmával Rév település lakói, negyven fővel érkeztek Apátiba, hogy megismerkedjenek a község kulturális életével. A csoportot Dorel Cozma polgármester vezette, de a küldöttségben volt Hasas János alpolgármester, a képviselő testület tagjaival, továbbá Rév község orvosa, iskola igazgatója, tanárok, óvónők. Voltak a látogatók között magyarok, románok, idősek, fiatalok egyaránt. 

A megérkezett vendégek első útja a kultúrházba vezetett, ahol a népes küldöttséget Tarsoly Attila polgármester fogadta. A két település vezetője kölcsönösen elmondta, hogy milyen nagydolog az, hogy e két település ilyen tartalmas kapcsolatot alakított ki egymással. A magyar és román nyelven elhangzott beszédek, majd versek és énekek bizonyították azt, hogy sok lehetőség van a testvér-települési kapcsolatokban. A program folytatásaként a vendéglátók a községházába invitálták a vendégeket, ahol szerény vendéglátás mellett megismerkedhettek a település vezetőivel és intézményeivel. 

Ezt követően ellátogattak a helyi ortodox templomba, ahol Origen Sabau tisztelendő bemutatta a több mint kétszáz éves templomot, majd Csizmadia Tibor református lelkész a szép kazettás mennyezetet mutatta meg a református templomban, az imateremben, pedig a gyülekezet munkájáról adott tájékoztatást. 

A nyugdíjas klubja tagjai meleg szeretettel fogadták a vendégeket a számukra otthont adó Teleházban, ahol a házi készítésű finomságok mellett megcsodálhatták Pántya Péterné nyugdíjas óvónő virágkötészeti remekműveit. 

Az oktatási intézmények vezetői szívéjesen vezették körbe vendégeinket az iskola és óvoda épületében, majd a családsegítő szolgálat vezetője tartott tájékoztatót az idős emberek nappali napközi tevékenységéről. 

Az érdeklődők eszmecserét folytathattak dr. Papp Péter háziorvossal, illetve Pap Eszter Edina védőnővel az egészségügyi ellátásokról. 

A program zárásaként finom vacsora várta a vendégeket, majd tánc és élőzene tette kellemessé és emlékezetessé ezt a Nyílt napot. 

Written by admin.korosszegapati