Hazaváró Találkozó Rév 2015 040
augusztus 9, 2015 Hírek Nincs hozzászólás

Hazaváró Találkozó Rév 2015 040A szomszédos Romániai Bihar megye Rév település református közössége meghívásának tettek eleget a Körösszegapátiak, amikor a településre utaztak.

Tarsoly Attila polgármester által vezetett csoport a református templomban találkozott a helyiekkel. Az ünnepi istentiszteleten a Körösszegapáti református egyházközség lelkésze nt. Csizmadia Tibor prédikált, a gyülekezeti kórus pedig papjuk gitár kíséretével egyházi énekekkel gazdagították az ünnepi istentiszteletet.

Az egyházi szertartás befejezése után Hasas János Rév település alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a Pro Rév Egyesület és a Révi Református Egyházközség elnöksége immár tizedik alkalommal szervezi meg a Révről elszármazottak találkozóját.

Dorel Cosma Rév település polgármestere örömét fejezte ki, hogy miniszteri biztosok, parlamenti képviselők is megjelentek ezen a nevezetes rendezvényen.

Megjelent Réven dr. Gerzsa István Miniszteri biztos is, aki a határon átnyúló beruházások ellenőrzése mellett a kulturális és nemzeti identitást erősítő kezdeményezésének koordinálása a feladata.

Ilyenkor kerül sor a Pro Meritis díjak átadására is.  Ezzel a díjjal azokat a személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Rév anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagították. Így kapta meg ezt a megtisztelő kitüntetést dr. Vincze Ferenc Hajdúszoboszló város jegyzője is, akinek nagy szerepe van Hajdúszoboszló fürdőváros és a természeti értékekben gazdag Rév közötti gyümölcsöző kapcsolat kialakításában.

Az ünnepség befejezése után a művelődési házban közös ebéd következett, ahol a megjelentek tapsolhattak Érsemjén település néptánccsoportjának sikeres szerepléséért. Később pedig a megjelent vendégek egy része kirándulást tett a Sonkolyos melletti, a Sebes-Körös csodálatos szurdokvölgyében, ahol megtekintették a Nagy Magyar barlangot is.

 

Vmirjáncki József

 

Written by admin.korosszegapati