tabor
június 24, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

taborA szülőknek megnyugtató, a gyermekeknek ajándék a nyári napközis tábor.

A KLIK Berettyóújfalui Tankerülete 5,5 millió forintot nyert a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványtól Erzsébet Napközis Tábor megrendezésére június 23. és július 25. között – tájékoztatott Kapornai Judit tankerület-vezető.

Jó helyre, az ország 47 leghátrányosabb kistérségének egyikébe került az összeg – emelte ki a berettyóújfalui József Attila Általános Iskola könyvtárában tartott sajtótájékoztatón dr. Vitányi István országgyűlési képviselő. Az Erzsébet Utalvány „nagytestvére” szociális üdültetést és gyermektábort tesz lehetővé, évente országosan mintegy 80 ezer gyermeknek adva lehetőséget az öt héten át tartó, nyári szünetbeli elfoglaltságra.
Újfalu kezdte

Tavaly, kísérleti jelleggel, 5 millió forintból 500 berettyóújfalui gyerek élhetett elsőként a lehetőséggel: közösségfejlesztő programokon, kirándulásokon vehettek részt, napi négyszeri étkezést kaptak – ehhez a szülők csupán napi száz forintot fizettek, mert az önkormányzat beszállt a rezsiköltségbe – mondta Muraközi István polgármester. Idén is nagy volt az érdeklődés, most Újfaluból 250 gyermek kapcsolódott be, ezen kívül Komádi, Körösszegapáti és Magyarhomorog is hirdethette a lehetőséget az iskolákban. Azon családok jelezhették az igényüket, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el a 81 ezer 200 forintot.

Barabás Károlyné, Magyarhomorog polgármestere megnyugodott, hogy a KLIK is jó gazdája az iskolának, üdvözölte, hogy 30 helyi gyermek részese lehet a tábornak. Komádiban három turnusban 150 gyermek juthat el például a vadasparkba a tábor jóvoltából – tette hozzá Tóth Ferenc polgármester. Tarsoly Attila, Körösszegapáti polgármestere úgy mondta, két turnusban 40 gyermek veszt részt a nyári táborban, a további hat hétben viszont az önkormányzat szervez hasonlót. A tábor helyszínei az iskolák, onnan indulnak a gyerekek különféle programokra.

Written by admin.korosszegapati