Anyak-napja--2014-065-600x400
május 3, 2014 Hírek Nincs hozzászólás

Anyak-napja--2014-065-600x400A helyi önkormányzat, az általános iskola és a református egyház közösen rendezte meg a templomban az anyák napját.

A tíz órakor kezdődő ünnepi istentiszteleten Csizmadia Tibor református tiszteletes úr a szeretetről beszélt prédikációjában. A zsúfolásig megtelt templomban kicsik és nagyok hallhatták tőle, hogy milyen fontos a szeretet, egymás tisztelete és megbecsülése.
 A szeretet jelképeként egy kis piros szívet adtak át a jelenlévőknek,melyen a következő idézet volt olvasható: „ A szeretet türelmes, jóságos…
 Mindent elfedez, mindent hisz,
 …Mindent remél, mindent eltűr.
 A szeretet soha el nem múlik.”(I.Kor.13.)

Ezek után Vad Erzsébet kedves szavakkal köszöntötte a megjelent édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat, keresztmamákat.

Az iskola igazgatónőjének köszöntője után, a gyermekek versekkel, dalokkal fejezték ki szeretetüket..
 A szép műsor után átadtak a virágcsokrokat az édesanyáknak és nagymamáknak.

A tiszteletes úr elmondta, hogy már nem mindenki tudja az édesanyákat személyesen köszönteni. Ilyenkor többen kimennek a temetőbe és virágot helyeznek el az elhunyt édesanyák és nagymamák sírjára.

Az ünnepi istentisztelet és az anyák napi ünnepség befejezése után a templomból kifelé menet Tarsoly Attila polgármester egy cserép virággal köszöntötte az édesanyákat, nagymamákat.

Ezután pedig Csizmadia Tibor református lelkész meghívására az imateremben szépen megterített asztal várta a betérőket, ahol szeretet vendéglátás következett.

Written by admin.korosszegapati